TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

drukarka laserowa samsung SCX-4200

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

drukarka laserowa samsung SCX-4200

Postprzez BialyProblemiasz » 15 Paź 2009, 22:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.14) Gecko/2009082707 Firefox/3.0.14

witam mam pytanie dotyczace drukarki laserowej:
otoz moj kolega ma drukarke laserowa firmy samsung model SCX-4200 i zawsze gdy potrzebuje czegos do wydruku on mowi ze nie ma sprawy bo ma laserową drukarke, wiec ostatnio postanowailem ze kupie i sobie jakas drukarke na wyplate.pomyslalem nawet o zakupie takiej samej jaka on posiada.lecz tutaj zdziwilo mnie cos...wchodze na allegro patrze a tam tonery do owej drukarki i kardridże wiec zdziwilem sie bo znajomy mowil ze nie potrzeba do jego drukarki zadnego tuszu ani toneru bo wszystko drukuje laser(pytalem go kilka razy mowil nawet ze nie ma wejscia na toner).i tutaj nasowa sie moje pytanie jak to jest z tymi drukarkami czy laserowa drukarka nie potrzebuje tuszu ani toneru???czy jest tak ze kazda laserowa drukarka drukuje bez ponoszenia dodatkowych kosztow(oprocz pradu)chodzi mi o tusze???
zwykly chlopak z Białego
Semper Fidelis...:
http://pl.youtube.com/watch?v=U0GMWO1b1NU
Awatar użytkownika
BialyProblemiasz
Postujący
Postujący

Dołączenie: 19 Paź 2007, 18:30
Miejscowość: z Białego
Pochwały: 1

Re: drukarka laserowa

Postprzez Palacio » 16 Paź 2009, 11:20

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.2.15 Version/10.00

Jakby rzeczywiście było tak jak mówisz, to wszyscy kupowaliby drukarki laserowe, a atramentowe przeszłyby do lamusa. W takiej drukarce też musi znajdować się jakieś "źródło" z czego się drukuje. W drukarce atramentowej masz znany ci pewnie pojemnic z tuszem atramentowym. Zaletą tego jest, że możesz go napełniać. W drukarce atramentowej pojemnik z tuszem zastąpiony jest specjalnym tonerem ze specyficznym proszkiem. Przeglądając strony internetowe, chciałem sam zobaczyć jak jaki toner wygląda, bo nigdy go nie widziałem. Akurat trafiłem na ten od opisywanej przez ciebie drukarki. Wgląda to tak -> click
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: drukarka laserowa samsung SCX-4200

Postprzez Radziu78 » 22 Cze 2012, 20:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/536.5 (KHTML, like Gecko) Chrome/19.0.1084.56 Safari/536.5

Drukarka atramentowa drukuje wolniej od laserowej(czasami nawet dużo wolniej). Zaletą atramentówki jest to że nawet nie droga drukarka tego typu daje dobrą jakość druku a znowu przy taniej laserówce zwykle jest jakość gorsza niz przy taniej atramentówce, ponadto atramentówki musisz użyc od czasu do czasu(czyli w miarę czesto by tusz nie zasechł).Inna zależnosc jest taka ze im droższa drukarka tym tansze tonery do niej i na odwrót chociaż nie ma reguły, po prstu tak jest najczęsciej:)
http://biuromarket.istore.pl/pl/100-now ... ennik.html
Radziu78
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Cze 2012, 20:36

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]