Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Drukarka: Lexmark i wasze opinie ;)

30 Maj 2006, 13:27

Witam.. zastanawiam się nad kupnem urzadzenia wielofunkcyjnego... i akurat mam oferte z hurtowni i jest Lexmar x2350 za 160zł... w promocji... ;)

Jak wyglada eksploatacja lexmarkow? Co ile trzeba wymieniac glowice i jaki to koszt... poza tym co byscie poradzili, co kupic?

30 Maj 2006, 13:47

Lexmark to jedne z gorszych drukarek na rynku, nie polecam.

30 Maj 2006, 14:17

Canon polecam...

11 Lip 2006, 15:39

Lexmark shit. Hp albo cannon.

jest ok

05 Wrz 2006, 16:35

Lexmark git. Mam drukarke leksmarka i musze napisac, ze jestem z niej zadowolona. Bardzo ladnie drukuje, szybko i ma wydajne tusze. Uzywam refili. Dla mnie to nie ma znaczenia, ale starzy sie pienia jak chce ich naciagnac na nowy tusz, wiec napelniam. Jeden zestaw za 30zl starcza na 6 razy. W praktyce to jest jakies 1600 stron. Co by tu jeszcze napisac? Tusz jest zintegrowany z glowica, mozna go uzupelniac tuszem tak z 7-8 razy, potem kupujemy nowy.

Jest OK

07 Wrz 2006, 20:54

To jest tańszy model Lexmarka, jak możesz coś wydębić od tego swojego znajomego, to może niech Ci załatwi x7350 jakoś okazyjnie za pół ceny. Generalnie to myślę że warto wziąść to co Ci oferuje, za tę cenę nie znajdziesz nic lepszego.

HP PSC 1215

09 Wrz 2006, 21:22

jedno z lepszych urządzeń wielofunkcyjnych albo EPSON (tanie uzupełnienia) :smile:

10 Wrz 2006, 11:00

powiem tak Lex odpada, ma drogi tusz tak samo jak HP, chyba że stać Cię na wydanie przeszło 100 zł na zbiorniczek. polecam Cannon, sam mam i jestem zadowolony.
acha do HP i Lex to nie ma podróbek tuszy (w sumie to są ale sklepy nie sprowadzają bo są o 3 zł tańsze), a uzupełniaczy sie nie kupuje bo niszczą drukareke.

co??

10 Wrz 2006, 11:04

za toner do HP płacę 65 zł(oryginał!!!) a za tusz 36 zł
toner napełniam 6 razy a potem wymieniam przy tej ilości co drukuje to starcza mi na 1,5 roku :lol:

refile

11 Wrz 2006, 15:25

uzupelniaczy sie nie kupuje do Canonów, bo niszczą Canony.

w hp i lexmarkach glowica drukujaca jest w tuszu.
Specjalny atrament do Lexa jest po 30 zeta, plus jeszcze 2 zeta na rekawiczki.

11 Wrz 2006, 15:40

tylko że moja siocha ma to wielofunkcyjne urządzenie i kupiła uzupełniacz i się uszkodziłą drukarka :sad:

He?

11 Wrz 2006, 19:54

Jeśli drukarka używa tuszy ze zintegrowaną głowicą to refilem jej nie uszkodzisz,

no chyba że po zrefilowaniu wkladasz kartridż w złe miejsce (np. czarny w miejsce na kolorowy), lub na przykład na odwrót. Nie wchodzi - to wciskasz na siłę.

Re: refile

11 Wrz 2006, 20:07

wisienka18 napisał(a):uzupelniaczy sie nie kupuje do Canonów, bo niszczą Canony.

w hp i lexmarkach glowica drukujaca jest w tuszu.
Specjalny atrament do Lexa jest po 30 zeta, plus jeszcze 2 zeta na rekawiczki.

1.ierdoły odpowiadasz. Jak dobre kupisz to nie uszkodzą nic.
2.HP stanowczo nie. Lex nie wiem.
3.Kolor i czarny z rękawiczkami do lexa.

czipy

15 Wrz 2006, 08:05

a ja słyszałam ze Lexmarki to zaczipowane. Żeby coś takiego odblokować trzeba kupować reseter. I do tego jeszcze nigdy nie ma się pewności, że nie będzie jakichś problemów - np. pojemnik może być pełny, ale czip zgłupieje i odetnie dopływ atramentu. To zupełnie dyskwalifikuje drukarkę jeśli się chce używać nieorginalnych tuszy!

15 Wrz 2006, 08:22

He? Lexmarki napewno nie mają chipów w tuszach. Można dolewać im tuszu do pełna ;-) Wiem bo mam.
Wyślij odpowiedź