TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Drukarka tania w eksploatacji do 300zł - Atrament czy laser?

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Drukarka tania w eksploatacji do 300zł - Atrament czy laser?

Postprzez MK777 » 01 Wrz 2011, 23:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:6.0.1) Gecko/20100101 Firefox/6.0.1

Sprawia przedstawia się następująco... Drukarki potrzebuje do zastosowań studenckich, tzn. drukuje praktycznie tylko tekst, bez koloru dlatego strasznie mi na jakości nie zależy. Mocno mi natomiast zależy na kosztach eksploatacji, niejednokrotnie nadziałem się na drukarki, które mocno zużywały tusz, a tonery/zamienniki były masakrycznie drogie. Kilka osób mi radziło aby z tego powodu wziąć laserówkę, toner starcza na o wiele dłuższy czas (a jak z jego kosztami?) i nie ma zagrożenia wyschnięciem głowicy (a czasem mam takie przestoje, że dłuższy czas nic nie drukuje). Czy w takim wypadku warto inwestować w laserówkę. Cena też gra sporą rolę za drukarkę mogę dać 200-300 zł.
Znajomy mocno mnie nagabywał na Samsunga ML-1660, drukarka tania (~170zł) podobno toner starcza na bardzo długo i nie sprawia kłopotów ale nie wiem czy nie znajdzie się coś lepszego?

Mam również pytanie o urządzenia wielofunkcyjne, zastanawiam się czy nie opłaci się trochę dopłacić, bo pisząc mgr skaner może się przydać :P Ile trzeba byłoby dopłacić aby zakupić urządzenie wielof. o podobnych możliwościach drukowania?

Z góry ogromnie dziękuje za pomoc.
MK777
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Wrz 2011, 23:23

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]