TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Drukarka x4530

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Drukarka x4530

Postprzez Tadzos » 29 Mar 2008, 15:47

PostUA:

Witam.Kupiłem bezprzewodową drukarkę Lexmark x4530 i nie mogę jej zainstalowac.Wyskakuje komunikat"Nie można zainstalowac tego sprzętu.
Wystąpił problem podczas instalowania tego sprzętu.
Lexmark 3500-4500 series
Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia.
Serwer RPC jest niedostępny"
Czytałem na necie o tym problemie i zastosowałem się do porad tzn.
Bufor wydruku ustawiłem na automatyczny
Instalator Windows na ręczny
Zdalne wywoływanie procedur RPC na automatyczny,ale to nic nie zmieniło i drukarka nadal nie jest zainstalowana.
Pozdrawiam.
Tadzos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Sty 2006, 16:32
Miejscowość: Konin

Postprzez acoanic_radka » 29 Mar 2008, 19:34

PostUA:

A sterownik do tej drukarki instalowałeś z płyty ? Jeśli tak to pobierz sterownik ze strony producenta http://downloads.lexmark.com/cgi-perl/d ... req=:::-1::
Taki sam problem miałem z drukarką CANONa. Z płyty nie chciało zainstalować.
Tak mnie wychowali: Ojczyzne kochać trzeba i szanować , nie deptać flagi i nie pluć na godło.
Awatar użytkownika
acoanic_radka
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Lip 2005, 18:24
Pochwały: 1

Postprzez Tadzos » 29 Mar 2008, 22:48

PostUA:

Witam.Dzięki za podpowiedż.ściągnąłem sterowniki i drukarka zainstalowała się bez problemu.
Pozdro.
Tadzos
Postujący
Postujący

Dołączenie: 04 Sty 2006, 16:32
Miejscowość: Konin

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]