TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Duuży problem z internetem (router D-Link G624T)

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Duuży problem z internetem (router D-Link G624T)

Postprzez majew12 » 25 Lut 2011, 21:25

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13

Cześć,

Mam spory problem z internetem. Przed formatem, który robiłem dzisiaj kilka dni wcześniej zauważyłem spory problem z moim internetem. Zawsze działał bardzo szybko, 6 mb Neotrada. Ale od pewnego czasu coś się zepsuło.. Działa tak jakbym miał 128 kb/s. Dziwne w tym wszystkim jest to, że w grach mam ping około 40 i 0 lagów. Mam na myśli np gry na Steamie. Łaczę się w internetem poprzez router D-Link G624T. Z internetu korzysta w domu także druga osoba przez WiFi, na laptopie. Internet chodzi tam z normalną prędkością, około 600kb/s, u mnie nawet filmik na YouTubie sie nie ładuje..
Niedawno w komputerze została wymieniona karta graficzna, ponieważ poprzednia się spaliła. Dzisiaj komputer i wszystkie dyski zostały sformatowane ale i tak nic z tego, net działa dalej wolniutko.. Nie jestem w stanie określić kiedy dokładnie przestał chodzić normalnie i dlaczego.. Pakiety dostaje około 9 tyś, normalnie ponad 30tyś.

Może to coś z kartą sieciową? Macie jakieś pomysły?

Pytajcie o wszystko.

Pozdrawiam.

p.s Speed test: Image
majew12
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 25 Lut 2011, 21:21

Re: Duuży problem z internetem..

Postprzez kominekl » 25 Lut 2011, 22:03

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.13) Gecko/20101203 Firefox/3.6.13 ( )

Może to infekcja. Podaj logi z OTL i GMER (instrukcja poniżej):

OTL :arrow: viewtopic.php?f=22&t=13967#p107754.
GMER -> viewtopic.php?f=22&t=13967#p88736.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]