TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Duzy problem , "virus czy włamanie?" ---help

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Duzy problem , "virus czy włamanie?" ---help

Postprzez White » 06 Paź 2008, 23:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 Firefox/2.0.0.17

Nie wiem czego jeszcze nie zrobilem ale "to cos " wszedzie ma jakies haczyki :<
Nie moge odpalic menedzera zadan , w pasku startu nie ma "uruchom" , tak samo w panelu ster. nie moge wejsc w "narzedzia administracyjne" , trybu awaryjnego nie moge wlaczyc , nie moge odpalic z kompa cleanera rejestu ani zadnego antywira ,
probowalem sciagnac hijacka i combofix z roznych stron ale nic (mam juz combofix z maila ,ale tez nic bo niby sie odpala ale chyba w menedzerze ktorego nie moge zobaczyc , do tego co jakis czas komp mi sie resetuje :/
z tego co widze to ten kto napisal " to cos " wiedzial raczej co ofiara bedzie robic i jak probowac sie bronic.

Jesli to pomoze w problemie , to wszystko zaczelo sie walic jak sciagnalem program od robakow "CodeRedCleanup" <- cos takiego wiem na pewno ze bylo cos z "Code red II ".

aha , przywracanie systemu tez odpada , nie moge tam nic zaznaczyc..

Z gory dzieki za pomoc :roll:
White
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 12:02

Re: Duzy problem , "virus czy włamanie?" ---help

Postprzez murarz777 » 07 Paź 2008, 00:18

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Masz jakiś komunikator czy coś?
Wysłałbym Combo i Hijacka masz jakiegoś AV zainstalowanego?
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez White » 07 Paź 2008, 00:26

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 Firefox/2.0.0.17

Odpalilem combo i nic ;p ale pomyslalem ze skoro klepsydra jest jak klikam to i powinno wrzucic loga mi do folderu z fixa i jest :D

Log z Combo :
http://www.wklej.eu/index.php?id=0afaebd83a

ps : dzieki ze czowasz :]
White
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 07 Paź 2008, 06:18

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Podaj log z Hijackthis

usuń ręcznie folder C: \Qoobox , usuń instalkę Combofix z dysku.

Przeczyść komputer Ccleanerem

Wykonaj optymalizację autostartu

Wyłącz i włącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach. Instrukcja

Przeskanuj obszar mojego komputera http://www.kaspersky.pl/virusscanner.html (uruchom przez IE) Daj raport z niego na forum

lub

Dr.WEB CureIt!
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez White » 07 Paź 2008, 13:00

Nie moge pobrac Hijacka "te cos " blokuje sciaganie ze strona sie niewyswietla jak biore pobierz

Ccleanera mam w kompie ale nie moge obsluzyc bo jak odpalam to chowa sie w menedzerze ktorego nie moge odpalic

Optymalizacji autostartu nie moge zrobic bo nie wyswietla "uruchom" w "Start'cie"

przywracania systemu odpada bo te pole do zaznaczenia przywracania jest nieaktywne.

Jedyne co ustapilo od wczoraj to komp przestal sie resetowac i nie muli az tak strasznie (pewnie przez combo fix) :) zawsze to juz +

Aha , dalem wyzej loga i co , nic nie robic? bo mysle ze jakos dam rade wrzucic dobrego loga do combo fixa

Ciezka sprawa :<

edit : aha a z hijackiem to nawet nie przejdzie jezeli mi ktos wysle go na maila , bo combofix sie odpala i autologa robi ,a w hijacku trzeba wybrac opcje do skanowania ;/ lipa

Ok udalo sie zaczac skanowac przez Kaspersky'a online ,od 1h sie skanuje i 10% dopiero (i wykrylo 9 virusow ,a 900 zainfekowanych) , pozniej dam raport o ile komp sie nie wylaczy..

Ja pie***** chce wkleic kod na wklej.eu ale jak wklejam to jest ze kod jest pusty a inne napisy akceptuje i jest link ? Wkleje tutaj jak sie nie uda
White
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez White » 07 Paź 2008, 15:03

Super :(
Twoja wiadomość zawiera 80267 znaków. Maksymalna dozwolona liczba znaków to 60000.

a na wkleju.eu nie moge wkleic "pole kodu jest puste" o.0
jakis inny pomysl ? HELP

raportKasperyskyLab.txt

na sendspace wrzucilem bo nie moglem inaczej.
sprawdzi ktos to teraz i pokieruje co dalej?
White
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez murarz777 » 07 Paź 2008, 15:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Stary
Virus.Win32.Virut.q ładnie Ci namieszał
Masz jakiegoś AV żeby wywalić tego syfa z zaznaczonych plików?
Jak nie to pozostaje zrobienie magi z Combofixem czego jeszcze niestety nie potrafię.
Masz tutaj nazwy skanerów on-line które usuną te wirusy
Arcabit Online Scanner
BitDefender Online Scanner
ESET Online Scanner
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez White » 07 Paź 2008, 15:27

Te ,a jak wylaczylem kasperskya to czy moge wrzucic do jakiegos programu tamten raport zeby te pliki przetrzepal tylko?
poskanuje i zobacze co i jak :>
pozniej sie odezwe.
pozdro

edit : nie moge odpalic zadnego z tych skanerow online , "to cos " blokuje chyba dostep-.-
help :>
White
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez huber2t » 07 Paź 2008, 16:47

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)

Z tego co widzę masz zainfekwoane pliki systemowe w większości exe, proponuję nic nie kopiować z dysku i od razu zrobić format, jeśli cośprzeżyje znów to może ożyć ;(
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Postprzez White » 07 Paź 2008, 22:38

Jedyne co mi pozostalo to obejrzec te 20 filmow ktore sciagnalem =)

Prosilbym jeszcze abys poradzil mi jakie programiki zainstalowac od razu po formacie , mam na mysli jakis AV i firewall
taki zeby nie mulil mi kompa za mocno bo mam strasznie slabego :<
proc 1,4 durona ; 700 ramu

Dzieki za ingerencje ;) Pozdro
White
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez murarz777 » 07 Paź 2008, 23:01

Ja polecam Kaspersky 2009+Comodo Firewall :)
To jest to dawno na kompie nie miałem syfu :P
Ewentualnie najnowszy Norton dobry AV i małe zużycie proca i ramu 8)
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]