TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

dvd

Tematyka związana z kompresją i dekompresją obrazu oraz dźwięku.

dvd

Postprzez benek-b12 » 18 Sie 2006, 15:17

PostUA:


mam problem z filmami DVD! Jak zainstaluje kodeki to filmy Divx chodza idealnie, a z DVD juz nie jest tak pięknie :/
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Re: dvd

Postprzez niunka » 18 Sie 2006, 15:26

PostUA:


benek-b12 napisał(a):DVD juz nie jest tak pięknie :/


Co znaczy nie jest juz tak pieknie ?
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez benek-b12 » 18 Sie 2006, 15:50

PostUA:


to znaczy ze nie moge ich ogladac pniewaz! bo do kazdego z osobna musze dopasowywac kodeki!
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Chief » 18 Sie 2006, 16:58

PostUA:


Poszukaj sobie jakiegos dobrego playera do dvd i bedzie po sprawie!! one maja swoje wewnetrzne spakowane filtry i kodeki wiec bedzie ci wszystko chodzilo jak nalezy!!

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez benek-b12 » 18 Sie 2006, 17:05

PostUA:


mam PowerDVD i jest tak ze albo mi wcale nie otworzy filmu albo jak juz ruszy to go przycina. Niewiem ja juz normalnie walcze z tymi mase czasu i nic! :/
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez niunka » 18 Sie 2006, 17:19

PostUA:


Zainstaluj ffdshow i sprawdz jak bedzie w Power DVD.

Tak sie dzieje z filmami z plyty odtwarzanymi czy DVD z dysku odtwarzasz ?
Jak z plyty to sprobuj na HDD skopiowac i wtedy sprawdz.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez benek-b12 » 18 Sie 2006, 17:24

PostUA:


kopiowalem.... jest tak samo! :/
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez niunka » 18 Sie 2006, 17:26

PostUA:


FFdshow sprawdzales,tylko najpierw odinstaluj wszystkie inne.

Sprawdz jak bedzie odtwarzac VLC ,ale z dysku.
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez LucaS » 18 Sie 2006, 17:52

PostUA:


a masz napęd DVD ?


;P
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2821
Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez benek-b12 » 20 Sie 2006, 02:01

PostUA:


no jak bym nie mial to bym nie pisal ze mam problem z otworzeniem filmow dvd!! to chyba logiczne...
benek-b12
Postujący
Postujący
 
Posty: 266
Dołączenie: 18 Sie 2006, 15:13
Miejscowość: Bydgoszcz

Postprzez Chief » 20 Sie 2006, 02:31

PostUA:


LucaS napisał(a):a masz napęd DVD ?


;P


a czy potrzbje napedu dvd zeby oglac filmy dvd ?? chyba nie !!

poprobuj playerami do dvd jest ich trosze

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez BoDo » 19 Lis 2006, 18:11

PostUA:


mialem podobny problem kiedys powiedziano mi wtedy zebym sprawdzil ile mam kodekow (programem GSpot). Okazlo sie ze mam ich za duzo i musze je pousuwac.Usunolem jak narazie kilka kodekow i filmy dvd mi chodzom moze ty masz ten sam problem :)
Awatar użytkownika
BoDo
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 40
Dołączenie: 19 Lis 2006, 08:17


Powróć do Kodeki

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]