TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

dwujęzyczna prezentacja

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

dwujęzyczna prezentacja

Postprzez kubieslaw » 14 Kwi 2010, 20:01

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.2; InfoPath.1; OfficeLiveConnector.1.4; OfficeLivePatch.1.3; Tablet PC 2.0)

witam, mam pytanie, musze przygotować prezentację w ppt 2007, wpadłem na pomysł aby była ona w języku polskim jak i angielskim, jednak mam problem techniczny, zależy mi na tym żeby to wyglądało w taki sposób, na pierwszym slajdzie chciałbym żeby znajdowała sie opcja wyboru języka jak na niektórych stronach www, klikasz polski masz polskie dialogii i cały tekst, angielski na tej samej zasadzie, to jakby dwie prezentacje w jednej, i musi to być koniecznie w jednym pliku, googlowałem już sporo i nigdzie nie znalazłem żadnej odpoowiedzi, czy jest to możliwe a jeżeli tak to w jaki dokładnie sposób uzykać taki efekt, może jest jakiś zewnętrzny program który umożliwia połączenie tego w taki sposób w ppt? z góry dziękuje
kubieslaw
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 14 Kwi 2010, 19:59

Re: dwujęzyczna prezentacja

Postprzez Bozz » 14 Kwi 2010, 23:32

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

W jednej prezentacji zrób po prostu dwie. Przykład: pierwsza będzie w języku polskim i to będą slajdy 2-20. Na pierwszy slajdzie dasz pod flagą Polski hiperłącze do slajdu numer 2. Slajdy od 21-39 będą w języku angielskim, na pierwszym slajdzie pod mapa UK/USA dasz hiperłącze do slajdu 21. Na końcu każdej z prezentacji możesz dodać powrót do wyboru języka.
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Mirahz