Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

dwujęzyczna prezentacja

14 Kwi 2010, 20:01

witam, mam pytanie, musze przygotować prezentację w ppt 2007, wpadłem na pomysł aby była ona w języku polskim jak i angielskim, jednak mam problem techniczny, zależy mi na tym żeby to wyglądało w taki sposób, na pierwszym slajdzie chciałbym żeby znajdowała sie opcja wyboru języka jak na niektórych stronach www, klikasz polski masz polskie dialogii i cały tekst, angielski na tej samej zasadzie, to jakby dwie prezentacje w jednej, i musi to być koniecznie w jednym pliku, googlowałem już sporo i nigdzie nie znalazłem żadnej odpoowiedzi, czy jest to możliwe a jeżeli tak to w jaki dokładnie sposób uzykać taki efekt, może jest jakiś zewnętrzny program który umożliwia połączenie tego w taki sposób w ppt? z góry dziękuje

Re: dwujęzyczna prezentacja

14 Kwi 2010, 23:32

W jednej prezentacji zrób po prostu dwie. Przykład: pierwsza będzie w języku polskim i to będą slajdy 2-20. Na pierwszy slajdzie dasz pod flagą Polski hiperłącze do slajdu numer 2. Slajdy od 21-39 będą w języku angielskim, na pierwszym slajdzie pod mapa UK/USA dasz hiperłącze do slajdu 21. Na końcu każdej z prezentacji możesz dodać powrót do wyboru języka.
Wyślij odpowiedź