przez beznazwowy » 10 Kwi 2009, 21:30
UA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.20) Gecko/20081217 Firefox/2.0.0.20
witam szanownych specjalistow, mam dosc dziwny problem. jakis czas temu musialem wymienic dysk, gdy go podłączyłem(nowy) i odpalam komputer to dysk jakby sie blokował - stale swieci sie lampka czerwona od dysku i nic nie rusza (dysk ciągle "myśli" i nie chce przejsc dalej) - nie chce przejsc na ekran gdzie mozna wejsc do biosu, są informacje o systemie itp. dodam ze to dysk na wejscie IDE ATA, tak jak mialem poprzednio. z ciekawosci podpinam inny dysk i nagle problem ten sam... Może to nie jest wina dysku??? ale to nie mozliwe skoro wczesniej robilem tak samo czyli - odpinalem nowy ktory nie chce wejsc a podpinalem inny na sprawdzenie i ten nagle normalnie ruszal. czy moze byc wina tego ze cos przez przypadek inaczej podłączyłem lub coś sie odłączyło itp? komputer przez dluższy czas stoi nie ruszany ponieważ mam właśnie ten dziwny kłopot z dyskiem. jesli mozliwe - ogromnie prosze o jakąs pomoc. z gory bardzo dziękuje