Witam!!!
Mój problem polega na tym iż mam dysk o pojemności 250 Gb.Po zakączonej pracy z komputerem w wieczornych porach nocnych.Wyłączyłem komputer,nastepnego dnia załaczam komputr ładuje sie wszystko do mometu logowania sie uzytkownika systemu XP profesional 1pac.Nie mogłem wejśc w system awaryjny nic z nim zrobić próbowanie formta nie dało sie z pozyci biosu i płyty.Mam drugi dysk 40gb
wiec za pomocą tego dysku sformatowałem te 250 Gb lecz podczas instalowania sie nowego Windowsa xp na dysk 260GB odkryłem ze jego powierzchnia użytkowa wynosi 31 Gb!!!Wiec pytam co się stało z 220GB nie widze ich podczas instalacji ani jak przez dysk 40gb.Ponieważ dysk miał 2 partycje 31 Gb to własnie dysk C: A te 220 Gb to dysk D:.Miałem na nim programy i ważne dokumety firmowe.I teraz pytanie do was jak mogę prześwietlić te 220 Gb nie usówająć ich o ile one istnieją na tym dysku.Czy jest jakiś program dzieki któremu mogę odzyskać te dane lub skopiować i najważniejsze jak go można sformatować tak aby było 250 GB a nie 31Gb.Dysk jest na gwarancji,może go do servisu oddać??? Prosze o porade na ten temat.