TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dysk z winXP

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Dysk z winXP

Postprzez kanarek15 » 22 Cze 2008, 19:11

PostUA:

Dlaczego mój komp nie czyta windowsa z dysku, podłączyłem dysk z windowsem xp obecnie mam linux, i komputer sie wlącza pojawia sie ekran ze URUCHOM NORMALNIE SYSTEM WINDOWS i tam inne takie, biore uruchom normalnie i resetuje kompa, teraz wziołem ten dysk jako slave i na linuxie widzi tylko dysk (D) , a są 2 C , D . Na dysku (C) jest zainstalowany windows xp. I niewiem jak zrobic zeby włączyc windowsa z tego dysku HELP
Awatar użytkownika
kanarek15
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Sie 2007, 11:12

Postprzez kamuflasz » 22 Cze 2008, 19:25

PostUA:

Tego XP instalowałeś na kompie do którego chcesz go podłączyć ??
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez kanarek15 » 22 Cze 2008, 20:26

PostUA:

no na nim był zainstalowany ale jakis czas temu kupilem sobie płyte głowną i nowy dysk, dysk do serwisu poszedł i na 20 gb dysku mam chwilowego linuxa, a linux mi sie znudził to se wsadziłem tego 40 gb z windowsem, ale nie chodzi, wziołem od kolegi dysk z xp i poszło ladował sie xp i ladnie sie wlonczyl a niebył nigdy instalowany na moim kompie
Awatar użytkownika
kanarek15
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamuflasz » 22 Cze 2008, 23:50

PostUA:

Hm... to moze sprawdz zworki na dysku moze musisz przeniesc na primary zeby odpalic winde.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez destyny » 23 Cze 2008, 07:13

PostUA:

To bardzo dziwne windows z kolegi dysku się uruchomił....... Jeżeli zmieniałeś płytę główną musisz od nowa zainstalować windowsa....... zawsze tak było i pewnie zawsze tak będzie.....
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez kanarek15 » 23 Cze 2008, 13:02

PostUA:

Zworki brałem na różne sposoby, jako master nie chodził, a primary to nie wiem co to.

A jak sie windows z kolegi dysku wlączył to pisało coś ze komputer bardzo sie zmienił od ostatniego uruchomienia czy cos takiego. ale chodził tylko sterowniki nie pasowały było widać jak tnie ekranem.
Awatar użytkownika
kanarek15
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez destyny » 23 Cze 2008, 18:03

PostUA:

Ustaw dysk na master, ustaw w biosie żeby botowało cd-rom jako pierwszy i zainstaluj windowsa..... jeżeli się nie da będziemy myśleć dalej..... Teraz i tak nic innego się nie wymyśli....
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]