Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Dysk z winXP

22 Cze 2008, 19:11

Dlaczego mój komp nie czyta windowsa z dysku, podłączyłem dysk z windowsem xp obecnie mam linux, i komputer sie wlącza pojawia sie ekran ze URUCHOM NORMALNIE SYSTEM WINDOWS i tam inne takie, biore uruchom normalnie i resetuje kompa, teraz wziołem ten dysk jako slave i na linuxie widzi tylko dysk (D) , a są 2 C , D . Na dysku (C) jest zainstalowany windows xp. I niewiem jak zrobic zeby włączyc windowsa z tego dysku HELP

22 Cze 2008, 19:25

Tego XP instalowałeś na kompie do którego chcesz go podłączyć ??

22 Cze 2008, 20:26

no na nim był zainstalowany ale jakis czas temu kupilem sobie płyte głowną i nowy dysk, dysk do serwisu poszedł i na 20 gb dysku mam chwilowego linuxa, a linux mi sie znudził to se wsadziłem tego 40 gb z windowsem, ale nie chodzi, wziołem od kolegi dysk z xp i poszło ladował sie xp i ladnie sie wlonczyl a niebył nigdy instalowany na moim kompie

22 Cze 2008, 23:50

Hm... to moze sprawdz zworki na dysku moze musisz przeniesc na primary zeby odpalic winde.

23 Cze 2008, 07:13

To bardzo dziwne windows z kolegi dysku się uruchomił....... Jeżeli zmieniałeś płytę główną musisz od nowa zainstalować windowsa....... zawsze tak było i pewnie zawsze tak będzie.....

23 Cze 2008, 13:02

Zworki brałem na różne sposoby, jako master nie chodził, a primary to nie wiem co to.

A jak sie windows z kolegi dysku wlączył to pisało coś ze komputer bardzo sie zmienił od ostatniego uruchomienia czy cos takiego. ale chodził tylko sterowniki nie pasowały było widać jak tnie ekranem.

23 Cze 2008, 18:03

Ustaw dysk na master, ustaw w biosie żeby botowało cd-rom jako pierwszy i zainstaluj windowsa..... jeżeli się nie da będziemy myśleć dalej..... Teraz i tak nic innego się nie wymyśli....
Wyślij odpowiedź