Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
25 Maj 2010, 17:52
Przepraszam,na początku nie wiedziałam czy się za szybko nie skończyło skanowanie,bo odeszłam od komputera i dlatego uruchomiłam drugi raz.Log z pierwszego uruchomienia:
http://wklej.org/id/339841/
25 Maj 2010, 20:22
Podałaś drugi raz ten sam log, popraw.
25 Maj 2010, 21:41
To nie jest ten sam, tylko włączyłam tego ComboFixa w kilka minut po zakończeniu pierwszego skanowania i chyba nic nie zdążyłam zmienić na komputerze (nie wiedziałam,że będą wyglądały tak samo). Nie przyglądałam się im mówiąc szczerze
25 Maj 2010, 21:50
Bezpośrednio na dysku C powinien znajdować się plik ComboFix2.txt. Znajdź go i podaj tu jego zawartość.
26 Maj 2010, 20:50
Tutaj też czysto.
Pobierz
OTC uruchom i kliknij
CleanUp Napisz, czy jest jakaś poprawa.
27 Maj 2010, 13:38
Udało mi się ściągnąć i zamontować DrWebLiveCd,ale się nie odtwarza,poza tym w koszu nadal siedzą te 2 pliki
Nie wiem co mam robić:(
27 Maj 2010, 20:21
Hmm, wrzuć screenshoty z otwartymi partycjami, tak aby było widać te foldery kosza.
27 Maj 2010, 21:53
No to spróbujmy tak, pobierz
The Avenger w pole
Input script here wklej poniższy tekst:
- Kod:
Folders to delete:
C:\RECYCLER
D:\RECYCLER
klikasz
Execute 
Potwierdzasz i zgadzasz się na restart klikając OK.
Po wykonaniu wklej raport na forum
C:\avenger.txt
29 Maj 2010, 15:08
Dobra, możesz usunąć Avengera z dysku. Jak teraz wygląda ta sytuacja z koszem??? A co do tych obrazów płyt to w jakim programie je montujesz???
29 Maj 2010, 16:22
Sytuacja z koszem w porządku,dziękuję:) Obrazy płyt montuję w Daemon Tools Lite...
29 Maj 2010, 20:24
Jeśli są nadal z nim problemy, to go spróbuj przeinstalować.
30 Maj 2010, 18:39
Przeinstalowałam,niestety,problem występuje nadal.Jakby tego było mało,teraz,nawet kiedy wkładam jakąkolwiek płytę do napędu komputera ,nie chce się odtworzyć-można tylko otworzyć folder i zobaczyć zawartość