TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

dziwne brzęczenie

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

dziwne brzęczenie

Postprzez Largeon » 22 Paź 2006, 19:43

PostUA:

mam problem, od dłuższego czasu, dziwne brzęcznie dochodzi z komputera.
Wszystkie wentylatory wyczyściłem, lecz to nie wentylatory, głos dochodzi z dysku twardego i niewiem co zrobic. Niewiem co zrobic.

Odp pls
Awatar użytkownika
Largeon
Postujący
Postujący

Dołączenie: 03 Cze 2005, 08:25
Miejscowość: Piła

Postprzez LucaS » 22 Paź 2006, 20:41

PostUA:

Zanieś najlepiej dysk do serwisu komputerowego (w Pile jest ich sporo, wiem, bo mieszkam niedaleko Piły ;) ). Tam ci dobrze go zdiagnozują i powiedzą co sie stalo ;)

My raczj nic nie wskóramy, bo nie słyszymy tego dźwieku i nie wiemy jak sprawa wygląda. Może to być uszkodzenie wewnętrze dysku, albo po prostu dysk już tak pracuje.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Re: dziwne brzęczenie

Postprzez skylinegtr » 23 Paź 2006, 13:57

PostUA:

Largeon napisał(a):mam problem, od dłuższego czasu, dziwne brzęcznie dochodzi z komputera.
Wszystkie wentylatory wyczyściłem, lecz to nie wentylatory, głos dochodzi z dysku twardego i niewiem co zrobic. Niewiem co zrobic.

Odp pls

A moze poprostu dysk ma swoje lata i ma prawo zacząc brzęczeć ?? Defragmentujesz go czasami ??
Straights sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. But it's the most exciting way. - Keiichi Tsuchiya

Oo\__/oO

Skyline is the limit......
Awatar użytkownika
skylinegtr
Postujący
Postujący

Dołączenie: 11 Mar 2006, 16:57

Postprzez Mac » 23 Paź 2006, 19:50

PostUA:

Normalka. Co wazniejsze dane nagrywaj na cd. Pewnie jeszcze max dwa lata zycia mu zostało.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Yoo! » 24 Paź 2006, 08:05

PostUA:

odziwo ja mam to samo, ale w moim przypadku tłumacze się tym, że dysk juz ma z kilka latek, a wieczny nie będzie. Spróbuj go zanieś do tego serwisu,może oni Ci coś poradzą, albo spróbuj włożyć innego twardziela, może to jednak nie twardy,niewiem spróbuj, pozdro
Awatar użytkownika
Yoo!
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 28 Cze 2005, 08:53
Miejscowość: PL

Postprzez Largeon » 26 Paź 2006, 19:33

PostUA:

powiem wam jedno dysk nie jest stary ma tylko 3 lata, a defragmentuje go co miesiąc i zapewne to niejest przyczyną, nawet brzęczy po formacie, probowalem juz go mocniej przykrecic do konstrukcji, lecz to nic niedało.
Nawet naoliwiłem srube od dysku i tez bez skutku.
zapomniałbym powiedziec, dzwiek brzmi jakby cos mialo opor i ocierało się o cos ;/
Awatar użytkownika
Largeon
Postujący
Postujący

Postprzez Mac » 26 Paź 2006, 20:03

PostUA:

Zamontuj go na gumowych podkładach, napedy to samo powinno pomóc. Jeśli to nie starość. I dokładnie napisz jaki to dysk. Firma , model.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez wonski » 26 Paź 2006, 20:05

PostUA:

Po 1 to edytuj posty :wink:

Moim zdaniem to nie jest dysk, ja miałem coś podobnego ale samo znikneło. Ja bym raczej obstawiał na uszkodzone łożyska w wiatraczkach, albo coś koło tego. Proponuje Ci wymienić wiatraczki, to nie jest drobie, a jak nie chcesz wszyskich to od płyty i od procka wystarczy. Napisz mniej więcej skad dochodzi ten dźwięk.
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 15 Lip 2006, 19:25
Miejscowość: Inowrocław

Postprzez Mac » 26 Paź 2006, 20:12

PostUA:

A nie prościej tylko ten co brzęczy. Po kolei zatrzymując wszystkie palcami(chyba że masz delta na 12v) i je eliminujać??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez wonski » 27 Paź 2006, 12:12

PostUA:

No może zatrzymywać, tylko żeby nie trzymał wiatraczka za długo bo się coś przegrzeje :D

pozdrawiam
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Largeon » 28 Paź 2006, 19:30

PostUA:

powiem wam ze słuchałem cały komputer, wentylatory ciche są wyczysciłem i nasmarowałem, brzęczenie dochodzi z dysku...
Awatar użytkownika
Largeon
Postujący
Postujący

Postprzez wonski » 28 Paź 2006, 19:36

PostUA:

A jaki masz dysk, tzn. producenta.
Ja mam Baracude i tez mi takie coś się działo, ale od jakiegoś dłuższego czasu nie mam tego proglemu, samo przeszło :shock: Jeżeli bardzo Cie to denerwuje i nie wytrzymujesz już, to zanieś dysk na diagnoze, ale koleś skasuje dość sporo, jak na przeskanowanie dysku.
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Largeon » 31 Paź 2006, 19:01

PostUA:

chciałbym podziękować wszystkim za pomoc, komp już nie wariuje :):)
Dzięki za dobre chęci :):)
Awatar użytkownika
Largeon
Postujący
Postujący

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google Adsense [Bot]