TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dziwne działania systemu, dodatkowa karta w Operze

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Re: Dziwne działania systemu, dodatkowa karta w Operze

Postprzez astabian » 23 Paź 2010, 19:46

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.6.30 Version/10.63

astabian
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 22 Paź 2010, 12:24

Postprzez mateo8898 » 23 Paź 2010, 20:07

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.11) Gecko/20101012 Firefox/3.6.11

W OTL wklej:
:OTL
O28 - HKLM ShellExecuteHooks: {AEB6717E-7E19-11d0-97EE-00C04FD91972} - Reg Error: Key error. File not found

Klikasz Wykonaj skrypt, później Sprzątanie

Czy jest poprawa???
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez astabian » 23 Paź 2010, 21:45

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.6.30 Version/10.63

Log po skrypcie:

http://wklej.eu/index.php?id=15842db225

Tzn. na razie jest niby dobrze, ale zobaczymy, bo w tak krótkim czasie nie mogę stwierdzić czy wszystko jest wporządku... ale w tej chwili jest OKEY...

Tylko nie wiem czemu mi nagrywa płytę DVD z filmami z prędkościa x1 ;/ i to całą 1h - a pokazuje czas do końca 4,5 minuty... a predkosc zmienia sie z x16 na x1 ... czy to przez to że mam te filmy które się nagrywają na dysku przenośnym USB i dlatego tak wolno? czy to wina jakiegoś robaka albo nie wiem czegoś innego?
astabian
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez mateo8898 » 23 Paź 2010, 21:52

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.11) Gecko/20101012 Firefox/3.6.11

Infekcji już tu żadnej nie ma. Wina może leżeć po stronie płyty, nagrywarki lub programu, którym nagrywasz.
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez astabian » 23 Paź 2010, 22:01

PostUA: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; Edition Campaign 21; pl) Presto/2.5.24 Version/10.53

Aha no to może jakoś tam sobie z tym poradzę ;/ W tej chwili działa OK komp, jeszcze jutro tu dam znać gdyby się cos zmieniło...

- Na razie wielkie dzięki za pomoc :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Komputer normalnie już działa, dzisiaj od rana nie sprawia wielkich trudności "muleniem" itp., wczoraj jeszcze poodpinalem tasmy od obu nagrywarek co mam i spowrotem podłączyłem obie na osobnych tasmach i w tej głównej co zawsze nagrywam (co wtedy nagrywała predkoscia x1) poluzowała się chyba zworka na masterze i ją dosunąłem.... Teraz już nagrywa lepiej... prędkości wahają się w przedziale od x6 do nawet (przy końcu nagrywania) --> x15, a płytę DVD 4coś GB nagrywa w 6-7 minut więc jest OK już...

Reszta problemów tez znikła - dzięki za pomoc! ;)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
astabian
Forumowicz
Forumowicz

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników