TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dziwny błąd podczas odpalania gier - WSOCK32.dll

Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)

Dziwny błąd podczas odpalania gier - WSOCK32.dll

Postprzez Spalek » 06 Lis 2008, 19:42

PostUA: Opera/9.62 (Windows NT 6.0; U; pl) Presto/2.1.1


Witam.Mam problem. Podczas uruchamiania której kolwiek z gry [tutaj mam na myśli: Far Cry 2, Dead Space, Fallout 3] wyskakuje mi dziwny błąd, jednak kiedy kliknę pare razy na OK albo nie będe klikać wogulę gra się uruchamia i działa normalnie...Wcześniej nie wyskakiwał żadne błąd ani nic. Poniżej jest screen błędu. Image. Czekam na pomoc w zlikwidowaniu tego błędu .
Spalek
Postujący
Postujący
 
Posty: 114
Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02

Re: Dziwny błąd podczas odpalania gier

Postprzez ziom » 06 Lis 2008, 19:44

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 Firefox/2.0.0.17


a ten jakto... ;p
jaki masz system ?
GIGABYTE 945P-S3 || Core 2 Duo E6300@2.13 ghz || 3 GB DDR2 || GeForce 9500 GS 512 MB ||
WD 250 GB || XP x64
Awatar użytkownika
ziom
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 74
Dołączenie: 20 Paź 2008, 16:19

Re: Dziwny błąd podczas odpalania gier

Postprzez Spalek » 06 Lis 2008, 20:09

PostUA: Opera/9.62 (Windows NT 6.0; U; pl) Presto/2.1.1


Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6001) Service Pack 1 (6001.vistasp1_gdr.080917-1612)
Spalek
Postujący
Postujący
 
Posty: 114
Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02

Re: Dziwny błąd podczas odpalania gier

Postprzez Bozz » 06 Lis 2008, 20:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3


http://www.dll-files.com/dllindex/wsock ... 0VEiXIUMeU
Wypakuj do folderu Windows -> system32
Spróbuj ponownie uruchomić grę


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator
 
Posty: 2862
Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Re: Dziwny błąd podczas odpalania gier

Postprzez Spalek » 06 Lis 2008, 22:03

PostUA: Opera/9.62 (Windows NT 6.0; U; pl) Presto/2.1.1


Przy próbie zastąpienia pliku wyskakuje błąd ,że nie posiadam uprawnień do wykonania tej operacji
Spalek
Postujący
Postujący
 
Posty: 114
Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02

Re: Dziwny błąd podczas odpalania gier

Postprzez Olo_PL » 06 Lis 2008, 22:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3


Zaloguj się jako administrator. Sprawdź też czy przypadkiem plik nie jest tylko do odczytu. A ten plik co Bozz podał to spróbuj wrzucić go do głównego folderu z grą którą uruchamiasz.


Autor postu otrzymał pochwałę
Mój sprzęt: System: Microsoft Windows XP professional z dodatkiem SP2 Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Prcesor 3600+ 2.01Ghz Karta graficzna: Nvidia GeForce 8600 GT 256mb Pamięć ram: 2,00 GB Monitor: Flatron L204WS LG
Awatar użytkownika
Olo_PL
Postujący
Postujący
 
Posty: 179
Dołączenie: 01 Lis 2007, 18:47
Pochwały: 1

Re: Dziwny błąd podczas odpalania gier

Postprzez Spalek » 06 Lis 2008, 23:00

PostUA: Opera/9.62 (Windows NT 6.0; U; pl) Presto/2.1.1


Wszystko pięknie działa... wkleiłem ten plik do folderu z grą i błąd już nie wyskakuje....a do folderu system32 nie mogłem podmienić tego pliku za chiny... Dziękuję za szybką pomoc :)
Spalek
Postujący
Postujący
 
Posty: 114
Dołączenie: 28 Sty 2008, 23:02


Powróć do Strefa Gracza

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron