TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

dziwny problem, wolny system

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

dziwny problem, wolny system

Postprzez neverpl07 » 27 Paź 2009, 22:36

PostUA: Opera/9.64 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1

Witam

Na początek zacznę od przyznania się ze nie znam powodu zwolnienia kompa/systemu, oraz nie wiem czy jest to odpowiednie miejsce, ale postaram sie wszystko wyjaśnić.

Nie będę się rozpisywać, przejde odrazu do mojego problemu, oraz zaznaczę że nigdzie nie moge się spotkać z podobnym problemem o_O System/komputer mi zwolnił...niby nic takiego ale...wszystko masakrycznie wolno działa !!! Nie wiem jak to opisać...wszystko co jest związane z kopiowaniem, przenoszeniem, odczytywaniem (plików)trwa bardzo dlugo, ale co ciekawe gry chodzą jak chodziły o_O ale wczytywanie gry (np. CoD 4) trwa 5x dluzej (jak i innych, i tu jest odczytywanie plików, jako tego przykład) o_O Kiedys podczas instalacji obojetnie co by to nie było trwało max 30min (nie mówie tu o sacredzie 2 bo on kopiuje z plyty, oraz wypakowuje 16gb do 25gb), w tej chwili instalując wyżej wymieniony CoD 4 potrawie wlączyc instalator i wyjść z domu na 3-4h, a po powracie nadal może byc góra 3/4 postepu instalacji...dodam że 300mb zaczelo mi sie wypakowywać 15min o_O

tak jak mówie wszystko co ma związek z plikami trwa...hmmm....********** sporo czasu

Zrobiłem format: c i system od nowa i problem został :( :(

Bardzo prosze o pomoc, oraz przepraszam za ewentułalne blędy. Problem mi trudno tak opisac słowami.
neverpl07
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 27 Paź 2009, 22:03

Re: dziwny problem, wolny system

Postprzez kukus » 11 Lis 2009, 16:40

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.1.4) Gecko/20091016 Firefox/3.5.4

neverpl07 napisał(a):Witam

Na początek zacznę od przyznania się ze nie znam powodu zwolnienia kompa/systemu, oraz nie wiem czy jest to odpowiednie miejsce, ale postaram sie wszystko wyjaśnić.

Nie będę się rozpisywać, przejde odrazu do mojego problemu, oraz zaznaczę że nigdzie nie moge się spotkać z podobnym problemem o_O System/komputer mi zwolnił...niby nic takiego ale...wszystko masakrycznie wolno działa !!! Nie wiem jak to opisać...wszystko co jest związane z kopiowaniem, przenoszeniem, odczytywaniem (plików)trwa bardzo dlugo, ale co ciekawe gry chodzą jak chodziły o_O ale wczytywanie gry (np. CoD 4) trwa 5x dluzej (jak i innych, i tu jest odczytywanie plików, jako tego przykład) o_O Kiedys podczas instalacji obojetnie co by to nie było trwało max 30min (nie mówie tu o sacredzie 2 bo on kopiuje z plyty, oraz wypakowuje 16gb do 25gb), w tej chwili instalując wyżej wymieniony CoD 4 potrawie wlączyc instalator i wyjść z domu na 3-4h, a po powracie nadal może byc góra 3/4 postepu instalacji...dodam że 300mb zaczelo mi sie wypakowywać 15min o_O

tak jak mówie wszystko co ma związek z plikami trwa...hmmm....********** sporo czasu

Zrobiłem format: c i system od nowa i problem został :( :(

Bardzo prosze o pomoc, oraz przepraszam za ewentułalne blędy. Problem mi trudno tak opisac słowami.

zapewne problem sprzętowy. tzn kurzowy ;) wyczyść wentylatory i radiatory. pewnie grzeje się procesor dlatego wolniej działa. albo twój antywirus zwalnia ci system. sprawdź co najbardziej zżera pamięć. jeśli chcesz szybkiego i sprawnego AV to polecam F-Secure IS 2010. naprawdę świetny ;)
kukus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 30 Wrz 2009, 17:08

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]