TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Dziwny problem z plikami folderami :/

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Dziwny problem z plikami folderami :/

Postprzez pewniak » 04 Sie 2008, 16:17

PostUA:

Witam, od pewniego czasu mojemu xp odbija szajba ;p Zrobilem formata dalej to samo wszystko co chce usunac jest przez cos uzywany wlasciwie przez explorer.exe Skanowalem kompa pisze ze nie ma virkow. Przed formatem mialem z 30 trojanow kazdego .exe Nie wiem co zrobic prosil bym o jakas pomoc poniewaz to zaczyna byc denerwujace usuwac kazdy folder unlockerem... Nizej zapodaje ss.

Image

Image

Tak samo ściągłem jakies 15 minut temu program, działał wyłączyłem włączam po 10 minutach i juz nei działa.

Image

Mam Windows XP SP2 + Aktualizacje + Kaspersky 2009

Nie wiem co mam zrobić czy poprostu wyjeb...ć ten dysk i kupić nowy czy co.

@buzu
Usuwalem partycje nic nie dalo cos jest zwalone z tym explorer.exe albo jakis virus. A Logi sa czyste. Nie mam pojecia jak to naprawic ;/
Ostatnio edytowany przez pewniak, 04 Sie 2008, 20:04, edytowano w sumie 1 raz
pewniak
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 23 Lip 2006, 19:41

Postprzez Dawid255151 » 04 Sie 2008, 16:31

PostUA:

Podaj loga do działu bezpieczeństwa z combofix i hijtack
Awatar użytkownika
Dawid255151
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 04 Lis 2007, 18:37
Pochwały: 2

Postprzez buzu » 04 Sie 2008, 19:39

PostUA:

Jak już robisz formata to usuwaj partycje,zmieniaj jej rozmiar i format dokładny.Najlepiej zmieniając też system plików z ntfs na fat 32 (później konwersja do ntfs.)Lub odwrotnie w zależności jaki system plików preferujesz.
Ps.Notabene formatowanie dysku wogóle nie usuwa niczego z niego fizycznie.Ew .nadpisanie wielokrotne coś by pomogło.Ale to już inna bajka.
W twoim przypadku wygląda to tak,że reanimujesz poprzednie pliki nie tylko systemowe.
Instaluj winde z wyłączonym netem,wyłącz przywracanie systemu.
Jak instalniesz firewalla i AV i reszte (stery<progsy) podłącz net.
Powodzenia.
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Postprzez huber2t » 20 Sie 2008, 08:53

PostUA:

Myśle że przed formatem miałeś wirusa który zaraża wszsytkie pliki exe, znając życie skopiowałeś pliki sprzed formatu i przeniosłeś je do nowego systemu a w tym zapewne był też wirus. Więc sformatuj dysk tak jak mówił buzu, tylko nic nie kopiuj
Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Mar 2008, 10:07
Pochwały: 42

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]