Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
06 Mar 2010, 22:59
Witam, godzinę temu uruchomił mi się po raz pierwszy na nowym kompie "ekran" stop i nie wiem czemu. Na starym często go miałem, gdy jakiś wirus się przypałętał.
Log z OTL:
[strona nie jest już dostępna]Czy są jakieś zbędne procesy które można wyłączyć dla kosmetyki?
Czy jest jakaś możliwość (poza otl czy msconfig), aby wyłączyć PDEngine od PerfectDiska, aby nie defragmentował dysku non stop, tylko ręcznie, bo te jego opcje są jakieś dziwaczne i znalazłem tam tylko odnośnie "defragmentuj, gdy dysk jest w % pofragmentowany"
Z góry thx
06 Mar 2010, 23:46
Log jest czysty, w OTL kliknij
CleanUpCzy są jakieś zbędne procesy które można wyłączyć dla kosmetyki?
W msconfig

zakładka Uruchamianie odznacz:
nwiz
QuickTime Task
DAEMON Tools Lite

chyba, że masz zamontowany jakiś obraz i musi startować
Czy jest jakaś możliwość (poza otl czy msconfig), aby wyłączyć PDEngine od PerfectDiska
Start

Uruchom

services.msc

tam powinna być ta usługa, przestaw jej typ uruchomienia na Ręczny lub Wyłączony.
uruchomił mi się po raz pierwszy na nowym kompie "ekran" stop i nie wiem czemu
Odczytaj plik DMP
[strona nie jest już dostępna]
07 Mar 2010, 16:03
Odznaczyłem te 2 procesy. Dodatkowo jeszcze ten językowy ctfmon (czy jakoś tak) bo znowu się włączył. z Daemon'a korzystam. Po ustawieniu usług na ręczny, nie widzę problemów z perfect diskiem. Szkoda, że na to nie wpadłem.
Nie wiem czemu, ale typowego pliku .dmp nie mam na komputerze, jest folder, ale pusty. W c:\windows jest jakiś memory.dmp, to chyba nie to, ale odczytałem i takie coś wyskoczyło:
[strona nie jest już dostępna]
Czy możliwe, że to wina, że trochę za mocno OC procka i DRAM. Dałem raptem 1V więcej, na procku dałem na Auto, dałm z 2.66 Ghz na 3,15 Ghz? Wg. everesta temp. porecesora nagrzewa się średnio o 7 stopni badziej (ok. 55)
07 Mar 2010, 19:19
Czy możliwe, że to wina, że trochę za mocno OC procka i DRAM. Dałem raptem 1V więcej, na procku dałem na Auto, dałm z 2.66 Ghz na 3,15 Ghz?
Możliwe.
Poczekaj do następnego BlueScreena, może wtedy będziesz miał ten plik .dmp