Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

Emulator PSX Blem

06 Gru 2006, 19:49

Skąd mogę ściągnąć emulator PSX BLEM?Jeśli wiecie, dajcie linka.Dzięki :wink: ..

06 Gru 2006, 20:41

http://www.emuinfo.pl/emulatory/index.p ... Bleem!.htm

Mimo to polecam jednak ePSXe tu masz konfigurcje.

http://forum.programosy.pl/1-vt9237.html?start=0

07 Gru 2006, 18:27

Dzięki.Spróbuje Blema bo jak próbowałem grać przez tego co polecasz to mi sie coś waliło że nie chciało wogóle odpalić.Blem został też mi polecony, więc spróbuje na nim.Znasz może jeszcze jakieś gierki na PSX i skąd je ściągnąć.Dzięki jeszcze raz :wink: .

07 Gru 2006, 19:24

EPSXE - Enhanced PSX Emulator

Moim zdaniem jest to najlepszy emulator konsoli PSX jest to spowodowane faktem iż można na nim grać na starszych komputerach z kartami graficznymi starszymi niż GF. Wystarczy tylko zastosować odpowiednie pluginy w zależności jakim sprzętem operujemy.

UWAGA:
W pliku umieszczonym u nas na serwerze "Wersja 1.6.0 (win) [1.6 MB]" znajduje się emulator wraz z najpotrzebniejszymi pluginami oraz biosem.
Osoby które mają problem z konfiguracją powinny najpierw uruchomić plik "ePSXeCutor.exe" wybrać polecenie Tools->Import configuration i wybrać z katalogu "konfiguracje" plik test.reg Po całej opercji w ePSXeCutorze powinna pojawic się ikonka "Test". Kliknijcie na nią prawym przyciskiem i potem polecenie "quick configure" teraz wybierzcie zakładkę Options i wpiszcie ścieżkę do bios'a np: "C:Program FilesePSXeBiosSCPH1001.BIN" - w zależności od tego gdzie macie folder z ePSXe.
Teraz kliknijcie dwukrotnie lewym przyciskiem w ikonkę TEST->otworzy się ePSXe->wybierzcie plik->run ISO i wskazcie obraz płyty (ISO lub IMG lub BIN). ewentualnie run CD

Jesli już zczaicie o co chodzi możecie sami pobawić się w tworzenie innych konfiguracji, ta którą podaliśmy jest najbardziej uniwersalna, jednak można do różnych gier stosować ustawienia specjalne aby uzyskiwać jak najlepszą jakość emulacji.

Dużo informacji znajdziecie na plepsxe.emufanatics.com (strona jest w języku polskim)

na stronie musisz byc zalogowany,ale rejestracja jest darmowa, ściagni sobie ten emul. i nie bedziesz miał juz żadnych problemów :)
ePSX
opis konfiguracji,masz wyżej :)

07 Gru 2006, 19:43

Snoopy PW!.

07 Gru 2006, 21:31

Dzięki, ale jak włączam EPSX okazuje sie że mi sie zacina skonfigurowałem go jak podano na jednej ze stron czy da sie zmienić jakoś żeby sie nie zacinało?Proszę o pomoc.Dzięki :wink: .
Wyślij odpowiedź