TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

emule 46a

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Postprzez glizdu » 14 Lip 2005, 21:09

PostUA:

Win XP ma w sobie firewalla? SP2 nie mam zainstalowanego tylko mam XP z SP1, ale że XP ma wbudowanego firewalla tego to nie wiedziałem. No ale teraz już wiem i następnym razem już będe mądrzejszy :p
glizdu
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Cze 2005, 10:43

Postprzez zebra » 14 Lip 2005, 22:12

PostUA:

Myślałam, że masz Windowsa XP z Service Packiem 2. Tam masz zaporę systemu i wbudowany firewall. Jeżeli masz teraz zwykłego XP, to możesz zainstalować firewalla, na przykład Kiero, bo wbudowanego w system obecnie nie masz. Gdy zainstalujesz SP2, to wtedy włączy się automatyczna zapora sieciowa (firewall). Radzę zainstalować SP2, bo jest to nie tylko ochorna systemu, ale również zestaw krytycznych poprawek dla Windowsa. Jak narazie, to nie mogę jednoznacznie stwierdzić, co jest przyczyną występowania błędu w czasie testowania portów. Jak już pisałam wcześniej, musiałabym poznać treść strony www... Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez glizdu » 15 Lip 2005, 07:41

PostUA:

Nom ma XP z SP1, a który jest lepszy firewall ten co jest przy SP2 czy kerio?
glizdu
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 15 Lip 2005, 11:13

PostUA:

http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=398 Tutaj jest ankieta i posty dotyczące najlepszego firewalla. Ja osobiście polecam Kerio, ze względu na prostotę użytkowania i skuteczność. Możesz również zainstalować popularnego antywirusa ze zintegrowanym firewallem. Lub antywirusa + firewalla. Nie powinny pojawić się komplikacje. Pozdrawiam! Duży wybór masz na INSTALKACH, dział Bezpieczeństwo i Antywirusy.
Ostatnio edytowany przez zebra, 13 Sie 2005, 20:58, edytowano w sumie 1 raz
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Podziękowania.

Postprzez glizdu » 16 Lip 2005, 10:29

PostUA:

Kurde, zebra po twojej komfiguracji, znaczy tej co napisałaś, emule rozpędza mi sie do 17 KB/s to większy transfer jak mam ze strony. Jeszcze raz wielkie dzięki podziękowania dla ciebie. Pozdrawiam!!!!
glizdu
Postujący
Postujący

Postprzez RainMan » 18 Lip 2005, 11:39

PostUA:

hmmm ja tam po tym za bardzo różnicy nie widze :oops: ale dziekuję :wink: :cry:
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez zebra » 18 Lip 2005, 11:42

PostUA:

RainMan napisał(a):hmmm ja tam po tym za bardzo różnicy nie widze :oops: ale dziekuję :wink: :cry:

Gwarancji niestety nie mogłam dać, sam rozumiesz. Może zastosowałeś nieodpowiednie ustawienia? Jak łączysz się z internetem? Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez zebra, 18 Lip 2005, 12:29, edytowano w sumie 1 raz
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez glizdu » 18 Lip 2005, 11:49

PostUA:

RainMan napisał(a):hmmm ja tam po tym za bardzo różnicy nie widze :oops: ale dziekuję :wink: :cry:

Musiałeś coś źle zrobić, albo poprostu jest tak, że jak ktoś zaczyna od ciebie ciągnąć to ci transfer spada, ja tak mam. Jak nikt odemnie nie ściąga to mam transfer tak 14, 16 nawet miałem 17.
glizdu
Postujący
Postujący

Postprzez RainMan » 18 Lip 2005, 17:20

PostUA:

You're being banned because your client is leeching! Get more info at http://emuleplus.info/ban/
co to znaczy ??
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez glizdu » 18 Lip 2005, 17:34

PostUA:

RainMan napisał(a):You're being banned because your client is leeching! Get more info at http://emuleplus.info/ban/
co to znaczy ??

to znaczy, że zostałeś zbanowany.
glizdu
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 18 Lip 2005, 21:00

PostUA:

Ja nie wiem, co tu jest jeszcze nie zrozumiałe, RainMan, masz informację: GET MORE INFO AT: http://emuleplus.info/ban/ i masz podany odnośnik. A oznacza to: Więcej informacji znajdziesz na: (link). Klikasz na link i masz napisane tłustym drukiem zdanie (na samym początku):
You were redirected here, because an eMule Plus client banned you from its upload queue.
This action implies that you won't get a single byte from it until the ban time elapses.

W takim przypadku bierze się słownik angielsko-polski i się tłumaczy, słowo po słowie!!
Wyręczę cię i powiem tylko, że znaczy to mniej więcej...:
"Zostałeś skierowany tutaj, ponieważ klient eMule Plus zbanował cię (wyrzucił/zatrzymał w tym przypadku) ze swojej załadowanej kolejki.
Ten czyn daje do zrozumienia, że nie będziesz otrzymywać pojedynczych danych dopóki nie minie czas zakazu."
(tzw. ban).
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez RainMan » 18 Lip 2005, 23:08

PostUA:

czyli ze po prostu nie mam sie podłanczac do tego klienta emule tak ??
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 19 Lip 2005, 00:00

PostUA:

Człowieku, ty chyba nie myślisz, że ja będę wszystko robić za ciebie?! Masz wszystko napisane w odnośniku! (a tak poza tym, to trzeba się uczyć języków obcych...). Tutaj masz informacje z odnośnika, ale po POLSKU:
Dlaczego zostałeś zbanowany?
- Korzystasz z klienta, który nie posiada licencji GPL (General Public Licence) (nie ma na nią pozwolenia) przez niezaopatrywanie źródła albo z powodu usunięcia prawa autorskiego.
- Korzystasz z klienta, który posiada cechy wskazujące na uszkodzony załadunek (ładowany plik).
- Używasz klienta, który nie jest bezpieczny dla sieci, ponieważ "przekierowuje" serwer (zakłóca jego pracę), powoduje "bany" (w przybliżonym znaczeniu).
- Kontaktujesz się z klientem "agresywnym" z powodu istniejącego problemu z ISP lub powodującym stałą rełączność.
- Kontaktujesz się z klientem, który może być zawirusowany (na przykład wielokrotnie pokazując użytkownikowi prośby o potrzebne pliki lub o nawiązanie kontaktu).
Jakie są następne kroki?
- Zakaz nie jest na zawsze, maksymalny czas może trwać 5 godzin, ale większość użytkowników zostaje "zbanowana" tylko na niecałą godzinę.
- Klienci nie posiadający licencji GPL są zawsze "banowani", kiedy inny klient próbuje się z nimi połączyć (również jest wtedy banowany), więc lepiej będzie, jak zmienisz swojego klienta.
- Powinieneś sprawdzać, czy nie masz żadnych problemów z siecią i połączeniem i czy twój kilent jest dobrze zaszyfrowany (zakodowany).
- Możesz pytać (prosić) swojego klienta o pomoc w rozwiązaniu tej sprawy lub możesz odwiedzić eMule Plus lub oficjalne forum eMule, żeby zaczerpnąć dodatkowych informacji.

Jeżeli wiesz, że twój klient może posiadać pewne szkodliwe cechy (na przykład wirusy) lub nie powinien łączyć się z innymi użytkownikami z powodu braku uprawnień, itd. Powinieneś zmienić klienta, ponieważ destabilizuje to prawidłowe działanie sieci i jest łamaniem praw autorskich, a także obowiązujących reguł i regulaminowych praw!

Możesz zaczerpnąć dodatkowych informacji ze stron: http://emuleplus.info lub http://www.emule-project.com

Teraz mam nadzieję, że już wiesz o co chodzi 8) Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Poprzednia

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników