TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Tematyka dotycząca bezpośredniej wymiany plików, czyli p2p

Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez Drusss » 02 Lut 2009, 22:20

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Po formacie mam tak ze nielaczy sie z zadnym z servow. Mam ich tylko kilka tych podstawowych i nic.
skonfigurowalem go tak jak mialem go kiedys i teraz niedziala.
windosowski firewall wylaczony i nadal nic :?
macie jakis pomysl ??
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 314
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez Palacio » 03 Lut 2009, 10:11

PostUA: Opera/9.52 (Windows NT 5.1; U; pl)


Przyczyn może być naprawdę wiele. Na początku sprawdź czy program antywirusowy/firewall nie blokuje w jakiś sposób dostępu do programu. Możesz także spróbować zmieniać porty, ale to i tak nie musi się udać, gdyż od jakiegoś czasu z emule są problemy. Kilka serwerów z tych tam widocznych zostało zablokowanych, poza tym możesz być w tzn. "LOW ID", przez co nie wpuszczą cię, ponieważ nie chcą obciążać swoich łączy. Nie wyskakuje ci czasem komunikat - "Connection refused. Your IP is currently blacklisted" :?:


Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Re: Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez Drusss » 03 Lut 2009, 18:53

PostUA: Opera/9.63 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.1.1


Ok problem juz rozwiazany.
sciagnelem inne serwery i bez problemu sie podlaczyl. wiec te ktore sa zaintalowane standardowo sa wylaczone ...
Dzieki za pomoc i odpowiedz.
Pozdrawiam.
Intel Core i5-2500K + Noctua NH-D14
MSI P67A-C45
DDR3 20GB A-Data (2x2GB) Gaming / Corsair Vengeance LP (2x8GB)
Gigabyte GeForce GTX 560 Ti OC 1GB DDR5 + Arctic Cooling Accelero Xtreme Plus II
Seagate 1 TB 7200rpm 32MB cache SATAII Barracuda 7200.12
Samsung SH-S223C SATA
Fractal Design ARC + 5x Noise Blocker PK3 140mm + Lamptron FC Touch Fan Controller
Seasonic S12II-520 520W 80 Plus Bronze
Drusss
Postujący
Postujący
 
Posty: 314
Dołączenie: 14 Lip 2005, 19:13

Re: Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez inma » 20 Lut 2009, 14:08

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6


Witam...mam ten sam problem...nie moze moj w-mule polaczyc sie z zadnym z serwerow. Zmienilam go na e-mule plus i tez nic...wrocilam do starej wersji-v0.49a i tez nic...nie mam pojecia co moze byc.Prosze,moze ktos mi pomoze.. ?
Z gory serdeczne dzieki :)
inma
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 20 Lut 2009, 14:04

Re: Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez nawrok888 » 20 Lut 2009, 14:15

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6


a przeczytałaś w ogóle ten temat?....Drusss sobie poradził więc może wystarczy zrobić to co on....bądź to co Palacio napisał....

pozdro!
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 754
Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Re: Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez inma » 20 Lut 2009, 15:16

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6


Czytalam...i co...nie jestem taka madra jak Ty w intenecie...do mnie trzeba jak pastuch krowie,bo informatyki sie nigdy nie uczylam.
inma
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 20 Lut 2009, 14:04

Re: Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez inma » 21 Lut 2009, 11:12

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.6) Gecko/2009011913 Firefox/3.0.6


Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.... :(

Edit:
No dobra, wgralam najnowsza wersje i juz jest ok :)
inma
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 3
Dołączenie: 20 Lut 2009, 14:04

Re: Emule nielaczy sie z zadnym z serverow

Postprzez noname80 » 25 Lut 2009, 11:51

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)


dokładnie, wgranie dodatkowych serwerów rozwiązało kiedys ten problem i u mnie, ale potem znów zostały wyłączone. Przerzuciłem sie na bearshare 5.2.5.6. Jest bardzo prosty i szybki, a co ważne nigdy nie ściagam do niego aktualizacji, bo mi wszystko zaiwesza i psuje :)
noname80
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 52
Dołączenie: 21 Lut 2009, 19:25


Powróć do P2P - Wymiana plików

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron