TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

emule -wyzwanie dla najlepszych

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

emule -wyzwanie dla najlepszych

Postprzez pink11 » 08 Mar 2007, 01:22

PostUA:

korzystalem z emule w polsce i przy laczu 512 kb/s osiagal do 30-40kB/s- nie narzekalem
wyjechalem do anglii przy laczu 8mb/s osiaga transfer 4-9kB/s na 6plikach(smieszne ale nie dla mnie) i nic nie moge zrobic bo jak go podkrece wizardem to po jakims czasie router sie zawiesza(bezprzewodowy z BT) i trzeba go resetowac,
oczywiscie mam low id
a powinno byc juz high id -bo wiem na jakiej zasadzie to dziala
Na forach sa wiadomosci jak ustawic ale to jest inna przyczyna pewnie porty zablokowane ale czy jak sie zaczne bawic w odblokowywanie to mnie nie zlinczuja- bo inni tez tego lacza uzywaja jak cos spartole
wiec co zrobic ?kto ma jakies ciekawe pomysly albo natknal sie na pasujacy artykul prosze dac znac
firewall windows wylaczony
mulek zaladowany (zrodla 300-600)
serwery 10 konkretnych
pob-32 wys-10 zrodel na plik 300 ilosc poloczen 200 (na tych ustawieniach chodzi) podkrece cos zaraz sie zawiesi router
dzieki za pomoc i pozdrowienia
pink11
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Lut 2007, 01:54

Postprzez niunka » 08 Mar 2007, 10:17

PostUA:

Masz Low ID , jaki komunikat jest w eMule z jakiego powodu jest low ID nie czasami firewall ?
[im]http://www.otofotki.pl/obrazki/khfo838808313m.jpg[/img]
Laczysz sie przez router,odblokowales porty w routerze dla eMule dla swojego IP,masz w ogole ustawione stale IP ?
Z lacza korzysta wiecej osob, jaki masz faktyczne mozliwosci lacza, daj screena
Kod: Zaznacz wszystko
http://www.speedmeter.nl/speedmeter.de/TestSuite/TestController.asp
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez pink11 » 08 Mar 2007, 22:13

PostUA:

speedmeter pokazal cos takiego

0 % von 20x32bytes ping

Download aus Deutschland
Downloadtest einer Datei (128KB ~ 1MB
Dateiübertragung abhängig von Ihrer Geschwindigkeit) aus DeutschlandErfolgreich 29.8 KByte/Sek
(=239 kbps)
Upload
Hochladegeschwindigkeitstest.
Es wird eine Datei hochgeladen.Erfolgreich 42.8 KByte/Sek
(=342 kbps)
Verbindung
Messung wieviel gleichzeitige Verbindungen von Ihrem
PC zu einem Server in Deutschland
möglich sindErfolgreich 542.0 Verb/Min

Ping Test Deutschland
Absenden mehrerer Pings zu Ihrem PC.
(Hinweis: Ihre Firewall (wenn vorhanden) muss unsere Pings durchlassen.
Sie sollten keine Verbindung über Proxyserver benutzen)
teste.... ... ms

-firewall windows wylaczony -w nortonie odblokowany
-stalego IP domyslam sie ze nie mam zostaje przydzielone przy loczeniu sie z serwerem
-porty w routerze nieodblokowane bo nie jestem wlascicielem lacza internetowego wiec pytanie czy moge je bezpiecznie odblokowac nie narazajac sie na jakies nieprzyjemnosci lub zablokowania czegokolwiek (i to byloby pewnie podstawowe pytanie)
-jakie jest inne rozwiazanie i czy jest?
-dlaczego router zawiesza sie jak podkrece Emule?
-
dzieki za wyrozumialosc
pozdrowienia
pink11
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 10 Mar 2007, 18:52

PostUA:

przy laczu 8mb/s osiaga transfer 4-9kB/s na 6plikach(smieszne ale nie dla mnie)

Dateiübertragung abhängig von Ihrer Geschwindigkeit) aus DeutschlandErfolgreich 29.8 KByte/Sek
(=239 kbps)

Masz odpowiedz dlaczego masz taki transfer

oczywiscie mam low id
a powinno byc juz high id -bo wiem na jakiej zasadzie to dziala

stalego IP domyslam sie ze nie mam

Chyba jednak nie wiesz na jakiej zasadzie to dziala,zeby miec Hig ID musisz miec stale IP

http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=3952

Ile osob korzysta z tego lacza,co to za lacze?
8 MB lacze, podzielcie na routerze po rowno dla kazdego uzytkownika lacze
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez pink11 » 11 Mar 2007, 02:40

PostUA:

1 sprawa- jesli zadaje za bardzo idiotyczne pytania to prosze powiedziec to nikomu nie bede zawracal glowy i sprobuje poradzic sobie sam bo myslalem ze to forum polega na wymianie wiadomosci a nie wybieraniu z mojego tekstu najglupszych czesci zdania nie czytajac tego co napisalem

2 sprawa -w polsce korzystalem z chello 512 i nie mialem routera wiec nie wiem na jakich zasadach on dziala(router)

3 z lacza korzysta 2 osoby ktore sprawdzaja maile po 30 min wieczorem
wiec i tak wychodzi wiecej jezeli mowimy o dzieleniu niz moja chello-512 w polsce wiec nie w tym kierunku chyba idziemy

pytalem o odblokowanie portow w routerze czy to bezpieczne czy nie
a dostalem odp ze nie wiem jak dziala emule -bo chyba je(porty) musze odblokowac zeby dostac high ID????

United Kingdom
Unlimited up to 8 Mb wireless BT Home Hub-61CB speed-54Mbps
Broadcom 802.11g Network Adapter
korzystaja z sieci 3 osoby- ja+2

przepraszam jesli kogos urazilem ale nie lubie jesli ktos czyta moje prosby wyrywkowo
dziekuje za pomoc i podanie linku
pink11
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez niunka » 11 Mar 2007, 10:21

PostUA:

1. Podales ze masz lacze 8 MB wiec w tescie ktory zrobiles powinienes miec transfer w
w granicach 1000 KB/s 10000 kbp/s a masz
(=239 kbps)

wiec masz odpowiedz dlaczego mast taki slaby transfer.
Rozwiazanie , sprawdz czy cos nie blokuje lacza , zrob wiecej testow,sprawdz firewalla antywira itd

2. Masz routera , masz instrukcje obslugi do niego,ale pomijajac to.
Musisz miec ustawione stale IP w Panelu Strowania i, wchodzisz w Routera i ustawiasz reguly firewalla i w NAT przypisujesz porty jakie maja byc zwolnione dla jakiego IP
tu masz wikszosc popularnych routerow , poszukaj swojego, baadz na tym samym chipe
http://www.portforward.com/routers.htm

3. Nie napisales wczesniej ile osob i w jaki sposob korzysta z lacza, kto jest adminem itd , wnioskujac po tym jaki miales transfer w tescie, myslalam ze ktos zabiera cale lacze.

4. Odblokowanie portow dla eMule jest "bezpieczne"

5. Nikt nie czyta twoich postow wyrywkowo , ty za to nie czytasz tego co ja pisze a twierdzisz ze wiesz na jakiej zasadzie jest przyznawane hig ID

Miales tez zapoznac sie z tym tematem -> http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=3952
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez buzu » 11 Mar 2007, 23:21

PostUA:

Imho spotkanie z adminem lub przedstawicielem operatora wyjaśni sprawę i nie ma co zadawać pytań na które i tak nie zna odp.w 100% możemy gdybać a żeby wykonać operację na szkalanej kuli,fusach czy innych kartach potrzeba więcej danych a wróżki wyjechay do UK :D
Ps.Kiedyś myślałem,że niunka jest przepracowanym modem ale naprawdę ma anielską cierpliwość.
Naprawdę sa google i inne wyszukiwarki na których znalazłbyś odp.ale po co ? :D lepiej komuś nawymyślać za swoje niechęci i niedoskonałości.Wybacz nie jesteś królem świata ani nawet jego części,więc........trochę pokory
Alter alterum docet.
Awatar użytkownika
buzu
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 26 Gru 2006, 02:20
Miejscowość: Łódź

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]