TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

explorer.EXE?

Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.

Postprzez Mac » 17 Lip 2006, 13:06

PostUA:

Jak instalujesz windows i sie pyta czy formatowac itp. Jak masz partycje FAT32 to procz formatów masz pytanie czy przekonwertowac. Jak chcesz nowy sys to zostawiasz zeby pliki skopiował jak nie to reset i bootujesz z dysku.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez niunka » 17 Lip 2006, 16:09

PostUA:

Mac podczas instalacji windy nie masz mozliwosci konwersji z FAT do NTSF i odwrotnie.
Masz mozliwosc wyboru formatowania NTSF albo FAT32

SWAP mial byc usuniety tylko na czas konwersji,bo podczas konwenterowani ulegnie defragmentacji,moze sie podzielic na kilka czesci i nie jestes go juz pozniej w stanie scalic,musisz usunac zrobic defragmentacjie i ustawic na nowo.
Ostatnio edytowany przez niunka, 17 Lip 2006, 19:00, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez 1jaa » 17 Lip 2006, 16:20

PostUA:

To chyba coś spsułem. Przekonwertowałem Partition Magic 8.0 i mam już ntsf. Swap to jest ten pagefile? Czy to we właściwościach mojego komputera?

I mam taki problem jeszcze wcześniej pisałem o tym że ten csrss.exe jak wogóle wyszukuje go to mi się komp resetuje. Tak samo jak chciałem usunąć pliki z C:WINDOWSsystem32dllcache i gdy tylko wchodze w system32 resetuje mi się komp. O co tutaj może chodzić?

EDIT
Po tym resecie zawsze wyskakuje monit że windows zrobił raport błędu i jak robie pokaż to takie coś się pokazuje:

[obrazek nie jest już dostępny]

Mam dokładnie to co tutaj piszą (szkoda, że po angielsku) :
[strona nie jest już dostępna]
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez niunka » 17 Lip 2006, 19:06

PostUA:

Ja sie w tym miejscu poddaje.
SWAP to jest pagefile we wlasciwosciach komputera ustawiasz jego rozmiar a lokalizacja to C pagefile.sys
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 17 Lip 2006, 20:33

PostUA:

Bootujesz płyte instalacyjna windows(jakbyś winde od nowa instalował) tyle że zamiast instalować nowy system, przechodzisz do trybu naprawy tudzież odzyskiwania systemu(ASR). I kazesz mu to zrobic, on wymieni pliki, poprzestawia co żle działa, przystosuje system do NTFSu. Wszystkie zainstalowane programy i ustawienia uzytkownika zostana zachowane.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez banan » 17 Lip 2006, 21:20

PostUA:

zgadza sie

o ile sie nie myle to wciska się R ale to będzie pisać :)
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez Mac » 17 Lip 2006, 21:21

PostUA:

niunka napisał(a):Mac podczas instalacji windy nie masz mozliwosci konwersji z FAT do NTSF i odwrotnie.
Masz mozliwosc wyboru formatowania NTSF albo FAT32

Z FAT32 na NTFS jak partycja jest sformatowana Fatem. Robiłem to jak przechodziłem z 98 na xp w zamierzchłych czasach października 2001roku.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 18 Lip 2006, 10:38

PostUA:

Mac napisał(a):Bootujesz płyte instalacyjna windows(jakbyś winde od nowa instalował) tyle że zamiast instalować nowy system, przechodzisz do trybu naprawy tudzież odzyskiwania systemu(ASR). I kazesz mu to zrobic, on wymieni pliki, poprzestawia co żle działa, przystosuje system do NTFSu. Wszystkie zainstalowane programy i ustawienia uzytkownika zostana zachowane.

Chodzi Ci o to?:

niunka napisał(a):Ja sie w tym miejscu poddaje.
SWAP to jest pagefile we wlasciwosciach komputera ustawiasz jego rozmiar a lokalizacja to C pagefile.sys

Dzięki za wszystko
pozdrawiam

Powie mi ktoś co dzięki temu że przekonwertowałem z fat32 na ntsf będę miał? Jest jakaś różnica?
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Mac » 18 Lip 2006, 15:05

PostUA:

1.Da.
2. Większe bezpieczeństwo i prywatność danych.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 18 Lip 2006, 17:38

PostUA:

Mac napisał(a):1.Da.
2. Większe bezpieczeństwo i prywatność danych.

tylko że ta konsola jak robie tak jak jest tam opisane, a nie mam hasła aministratora i wciskam enter to pokazuje mi sie tylko C:windows i nic więcej się nie robi.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez Mac » 18 Lip 2006, 20:51

PostUA:

Hasła admina brak no to masz problem. Ale nie za duży.

O już znalazłem:
http://www.pcworld.pl/artykuly/29123.html
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 19 Lip 2006, 23:56

PostUA:

Hasło admina można dodać po przez panel sterowania czyż nie? Moje takie pytanie jak dodam hasło admina to bedzie mi się pokazywać okienko do logowania?
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez niunka » 20 Lip 2006, 08:03

PostUA:

Jak dodasz haslo to bedzie sie pokazywal ekran logowania,w zaleznosci od ustawien albo standardowy XP albo taki jak byl w 98 zalezy co zaznaczysz w panelu.
Uwazaj jak bedzisz kozystal z konsoli.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez 1jaa » 20 Lip 2006, 09:43

PostUA:

Moge później ściągnąć hasło z aministratora, żeby go nie było? Dlaczego piszesz żebym uważał z konsolą? Mogę sobie coś uszkodzić czy tylko system popsuć?

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez 1jaa, 24 Lip 2006, 14:12, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez 1jaa » 24 Lip 2006, 14:10

PostUA:

Mój problem polegał w pliku csrss. Zaczełem ten plik usuwać i nagle już komputer się nie chciuał włączać ( do chodzi do momentu gdy ma się pojawić pulpit i pyk reset) Po przekonwertowaniu na ntsf nikt nie uprzedził mnie, że nie wejde do dosa. I teraz nie mam jak naprawić bo formatowac nie moge. Jedyne roziązanie to iść do kogoś kto ma winde sp i podpiąć swój dysk. ( oczywiście win 98 nie widzi partycji ntsf ) Konsoli odzyskiwania też nie moge użyć bo nie założyłem hasła. Tryb Awaryjny ani "osatatnie działające ustawienia" też nie działają. Znacie jeszcze jakieś rozwiązania?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Microsoft Windows

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]