Tematyka związana z produktami firmy Microsoft.
17 Lip 2006, 13:06
Jak instalujesz windows i sie pyta czy formatowac itp. Jak masz partycje FAT32 to procz formatów masz pytanie czy przekonwertowac. Jak chcesz nowy sys to zostawiasz zeby pliki skopiował jak nie to reset i bootujesz z dysku.
17 Lip 2006, 16:09
Mac podczas instalacji windy nie masz mozliwosci konwersji z FAT do NTSF i odwrotnie.
Masz mozliwosc wyboru formatowania NTSF albo FAT32
SWAP mial byc usuniety tylko na czas konwersji,bo podczas konwenterowani ulegnie defragmentacji,moze sie podzielic na kilka czesci i nie jestes go juz pozniej w stanie scalic,musisz usunac zrobic defragmentacjie i ustawic na nowo.
Ostatnio edytowany przez
niunka, 17 Lip 2006, 19:00, edytowano w sumie 1 raz
17 Lip 2006, 16:20
To chyba coś spsułem. Przekonwertowałem Partition Magic 8.0 i mam już ntsf. Swap to jest ten pagefile? Czy to we właściwościach mojego komputera?
I mam taki problem jeszcze wcześniej pisałem o tym że ten csrss.exe jak wogóle wyszukuje go to mi się komp resetuje. Tak samo jak chciałem usunąć pliki z C:WINDOWSsystem32dllcache i gdy tylko wchodze w system32 resetuje mi się komp. O co tutaj może chodzić?
EDIT
Po tym resecie zawsze wyskakuje monit że windows zrobił raport błędu i jak robie pokaż to takie coś się pokazuje:
[obrazek nie jest już dostępny]
Mam dokładnie to co tutaj piszą (szkoda, że po angielsku) :
[strona nie jest już dostępna]
[strona nie jest już dostępna]
17 Lip 2006, 19:06
Ja sie w tym miejscu poddaje.
SWAP to jest pagefile we wlasciwosciach komputera ustawiasz jego rozmiar a lokalizacja to C pagefile.sys
17 Lip 2006, 20:33
Bootujesz płyte instalacyjna windows(jakbyś winde od nowa instalował) tyle że zamiast instalować nowy system, przechodzisz do trybu naprawy tudzież odzyskiwania systemu(ASR). I kazesz mu to zrobic, on wymieni pliki, poprzestawia co żle działa, przystosuje system do NTFSu. Wszystkie zainstalowane programy i ustawienia uzytkownika zostana zachowane.
17 Lip 2006, 21:20
zgadza sie
o ile sie nie myle to wciska się R ale to będzie pisać
17 Lip 2006, 21:21
niunka napisał(a):Mac podczas instalacji windy nie masz mozliwosci konwersji z FAT do NTSF i odwrotnie.
Masz mozliwosc wyboru formatowania NTSF albo FAT32
Z FAT32 na NTFS jak partycja jest sformatowana Fatem. Robiłem to jak przechodziłem z 98 na xp w zamierzchłych czasach października 2001roku.
18 Lip 2006, 10:38
Mac napisał(a):Bootujesz płyte instalacyjna windows(jakbyś winde od nowa instalował) tyle że zamiast instalować nowy system, przechodzisz do trybu naprawy tudzież odzyskiwania systemu(ASR). I kazesz mu to zrobic, on wymieni pliki, poprzestawia co żle działa, przystosuje system do NTFSu. Wszystkie zainstalowane programy i ustawienia uzytkownika zostana zachowane.
Chodzi Ci o to?:
[strona nie jest już dostępna]niunka napisał(a):Ja sie w tym miejscu poddaje.
SWAP to jest pagefile we wlasciwosciach komputera ustawiasz jego rozmiar a lokalizacja to C pagefile.sys
Dzięki za wszystko
pozdrawiam
Powie mi ktoś co dzięki temu że przekonwertowałem z fat32 na ntsf będę miał? Jest jakaś różnica?
18 Lip 2006, 15:05
1.Da.
2. Większe bezpieczeństwo i prywatność danych.
18 Lip 2006, 17:38
Mac napisał(a):1.Da.
2. Większe bezpieczeństwo i prywatność danych.
tylko że ta konsola jak robie tak jak jest tam opisane, a nie mam hasła aministratora i wciskam enter to pokazuje mi sie tylko C:windows i nic więcej się nie robi.
18 Lip 2006, 20:51
Hasła admina brak no to masz problem. Ale nie za duży.
O już znalazłem:
http://www.pcworld.pl/artykuly/29123.html
19 Lip 2006, 23:56
Hasło admina można dodać po przez panel sterowania czyż nie? Moje takie pytanie jak dodam hasło admina to bedzie mi się pokazywać okienko do logowania?
20 Lip 2006, 08:03
Jak dodasz haslo to bedzie sie pokazywal ekran logowania,w zaleznosci od ustawien albo standardowy XP albo taki jak byl w 98 zalezy co zaznaczysz w panelu.
Uwazaj jak bedzisz kozystal z konsoli.
pozdrawiam
20 Lip 2006, 09:43
Moge później ściągnąć hasło z aministratora, żeby go nie było? Dlaczego piszesz żebym uważał z konsolą? Mogę sobie coś uszkodzić czy tylko system popsuć?
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez
1jaa, 24 Lip 2006, 14:12, edytowano w sumie 1 raz
24 Lip 2006, 14:10
Mój problem polegał w pliku csrss. Zaczełem ten plik usuwać i nagle już komputer się nie chciuał włączać ( do chodzi do momentu gdy ma się pojawić pulpit i pyk reset) Po przekonwertowaniu na ntsf nikt nie uprzedził mnie, że nie wejde do dosa. I teraz nie mam jak naprawić bo formatowac nie moge. Jedyne roziązanie to iść do kogoś kto ma winde sp i podpiąć swój dysk. ( oczywiście win 98 nie widzi partycji ntsf ) Konsoli odzyskiwania też nie moge użyć bo nie założyłem hasła. Tryb Awaryjny ani "osatatnie działające ustawienia" też nie działają. Znacie jeszcze jakieś rozwiązania?
pozdrawiam