TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

farming simulator 19 nie dziala

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

farming simulator 19 nie dziala

Postprzez tomcio2512 » 03 Gru 2018, 22:43

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.110 Safari/537.36


Witam wszystkich na forum. Mam problem z gra farming 19. otoz przy uruchomieniu gry wyswietla sie blad inicjalizacji systemu 3d potrzebne shared model 3.0 . tyle ze moja karta obsluguje shared model 4.1
moj konfig
intel core 2 quad q8300 @3ghz
4gb ram ddr2 800mhz
graf shappire radeon hd4850
zasilacz silentium pc vero l2 500w
Ma ktos jakis pomysl jak rozwiazac ten problem? Z gory dziekuje i pozdrawiam
tomcio2512
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 03 Gru 2018, 22:37
Sprzęt: komputer

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez Illidan » 04 Gru 2018, 04:15

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 7.0; SLA-L22) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.80 Mobile Safari/537.36


Sterownik do karty graficznej zaktualizowany?
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 231
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez tomcio2512 » 04 Gru 2018, 06:35

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.1.0; LG-M200 Build/OPM1.171019.026) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.87 Mobile Safari/537.36


Tak. Zaktualizowane do najnowszej wersji dla tej karty
tomcio2512
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 03 Gru 2018, 22:37
Sprzęt: komputer

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez tomcio2512 » 04 Gru 2018, 07:11

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.110 Safari/537.36


Dodam rowniez, ze na stronie producenta nie ma sterownikow do hd4850 tylko do 4850x2. Probowalem z tymi sterownikami ale bez zmian
tomcio2512
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 03 Gru 2018, 22:37
Sprzęt: komputer

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez Illidan » 04 Gru 2018, 07:38

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 7.0; SLA-L22) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.80 Mobile Safari/537.36


Jaki masz system?
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 231
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez tomcio2512 » 04 Gru 2018, 08:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.1.0; LG-M200 Build/OPM1.171019.026) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.87 Mobile Safari/537.36


Win 7 64 bit ultimate
tomcio2512
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 03 Gru 2018, 22:37
Sprzęt: komputer

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez Illidan » 04 Gru 2018, 08:29

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2) AppleWebKit/537.22 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.110 Safari/537.22 anonymized by Abelssoft 559082892


Spróbuj zaktualizować grę. Wydaje mi się, że problemem będzie niespełniająca wymagań karta grafiki:
Karta grafiki: Nvidia Geforce GTX 560, AMD Radeon HD 7770 (minimum 2 GB RAM i wsparcie dla DirectX 11)
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 231
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez tomcio2512 » 04 Gru 2018, 09:36

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 8.1.0; LG-M200 Build/OPM1.171019.026) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/67.0.3396.87 Mobile Safari/537.36


Moge dodac ze fs17 chodzi mi na wysokich bez problemu
tomcio2512
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 5
Dołączenie: 03 Gru 2018, 22:37
Sprzęt: komputer

Re: farming simulator 19 nie dziala

Postprzez Illidan » 04 Gru 2018, 09:50

PostUA: Mozilla/5.0 (Linux; Android 5.0.1; 8070) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/70.0.3538.110 Safari/537.36


To bez znaczenia, chodzi o DirektX najprawdopodobniej. Gra wymaga 11 a twoja karta obsługuje 10.1. Tu pies pogrzebany.
Awatar użytkownika
Illidan
Postujący
Postujący
 
Posty: 231
Dołączenie: 29 Paź 2017, 23:25
Miejscowość: Gliwice
Pochwały: 9


Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników