TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

FileZilla Server Nie chce się łączyć z publicznego IP

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

FileZilla Server Nie chce się łączyć z publicznego IP

Postprzez Virus123 » 12 Maj 2010, 14:46

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

Witam Mam problem z Serverem FileZilla Server korzystam z Windows XP. Zainstalowałem server potem w firewalu w wyjątkach dodałem program FileZilla Server w routerze nie dodawałem żadnych portów na razie ponieważ oglądałem na http://www.youtube.com poradniki jak poradzić sobie z konfiguracją i zawsze z nich wnioskuje że nawet gdy nie przydzieli się portów w routerze to mimo to powinno się połączyć z serwerem za pomocą numeru IP Publicznego tego który przypisuje nam usługa. Prawie w każdym z tych poradników tak się łączyli z serwerem, natomiast u mnie działa tylko localhost. Po w pisaniu numeru publicznego w kliencie FTP pisze ( Istniejące połączenie zostało gwałtownie zamknięte przez zdalnego hosta. Dlaczego? skoro powinno się dać połączyć w ten sposób. Jaka może być przyczyna. Proszę o pomoc i po prowadzenie mnie co mam dalej robić.

gameportal.orgs.pl
Virus123
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Maj 2010, 14:31

Re: FileZilla Server Nie chce się łączyć z publicznego IP

Postprzez djwujek » 13 Maj 2010, 10:39

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Niestety bez przekierowania portów na ruterze nie będzie ci działał FTP po zewnętrznym IP.Bez przekierowania działa tylko wewnątrz twojej sieci.
Image
Awatar użytkownika
djwujek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Cze 2007, 05:09
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 2

Postprzez Virus123 » 13 Maj 2010, 14:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2) Gecko/20100115 Firefox/3.6

djwujek napisał(a):Niestety bez przekierowania portów na ruterze nie będzie ci działał FTP po zewnętrznym IP.Bez przekierowania działa tylko wewnątrz twojej sieci.

Wiem że jeśli się nie przekieruje portów to nie będzie działać. Ale ja chcę aby to chodziło na lokalu z Numerem IP Publicznym. Potem już dam radę udostępnić kumplowi. Chodzi o to że jak ja w pisuje numer IP Public to połączenie zostaje gwałtowanie zerwane. Wiem też że powinno dać się połączyć.
Virus123
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Maj 2010, 14:31

Postprzez djwujek » 15 Maj 2010, 00:23

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3 ( .NET CLR 3.5.30729)

Ale przecież IP publiczne a IP prywatne to dwie rożne sprawy.Jeśli chcesz udostępnić ftpa na zewnętrznym ip bo tak rozumuje to przekieruj porty i nie sugeruj się tym co inni gdzieś tam napisali,ze im działa,a widziałeś to,ze działa ????
Image
Awatar użytkownika
djwujek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Cze 2007, 05:09
Miejscowość: Warszawa
Pochwały: 2

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników