Witam!
Do lipca, najdalej sierpnia mam zamiar zmodernizować mój sprzęt komputerowy pod możliwość oglądania filmów na nośnikach blu-ray. W związku z tym mam pytanie: co muszę wymienić? Na pewno napęd, bo na DVD nie odpalę BR. Wobec tego co mi polecicie. Nie musi być nagrywarka Blu-Ray. Wystarczy zwykłe combo (byle bym mógł nagrywać pozostałe nośniki to znaczy CD i DVD), bo na razie i tak nie stać mnie żeby kupować czystą płytę blu-ray, bo taniej niż kupić oryginalny film jest kupić płytę, a film ściągać dwa miesiące (choć moi dwaj koledzy tak robią, ale dla mnie to bezsens), wolę jednak dołożyć do oryginału albo wypożyczyć. Także polećcie mi co coś do 350-500 zł (oby jak najtaniej). Czy coś jeszcze muszę wymienić? Może monitor? Mam zwykły LCD nawet bez HD Ready i nie wiem czy można na nim oglądać takie filmy tzn. czy na płytach blu-ray filmy są w jakościach HD i czy nie wymagają koniecznie monitora z Full HD? Jeśli trzeba jednak wymienić to co mi polecicie w cenie 700 - 800 zł o przekątnej od 22 do 24 cali (te 24 cale wiem są na razie drogie, ale myślę, że do wakacji stanieją)? A co myślicie o tym http://www.allegro.pl/item868116973_led ... p_wwa.html ? Ma ładny tzn duży kontrast, a z tego co się orientuje to ważne.
Pozdrawiam