TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Firefox a Google Chrom - Problem

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

Firefox a Google Chrom - Problem

Postprzez Czarodziejczarek » 01 Paź 2011, 19:14

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:7.0.1) Gecko/20100101 Firefox/7.0.1

Witam mam taki mały problem o tuż gdy próbuje zalogować się na stronę http://www.tele.play.pl ( ciekawa usługa wg. mnie ) i potwierdzić logowanie tzn uruchomienie mikrofonu mam taki okno OBRAZEK 1 a powinno być takie OBRAZEK 2 i takie właśnie otrzymuje w google chrom a w firefoxie nie, czy ktoś może mi powiedzieć w czym tkwi problem ???

OBRAZEK 1
1
OBRAZEK 2
2

Pytanie 2.0

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące innego zagadnienia mam laptopa i na nim jest system win 7 HP bez sp1 (tzn chodzi mi o dysk re-covery), aktualnie jest on zainstalowany, ale jeśli będę musiał zrobić format, to wszystko od początku będę musiał zainstalować, czy jeśli pobiorę sp1 na dysk i po formacie go zainstaluje, to czy wszystko będzie w porządku, bo przecież pomiędzy utworzeniem wersji systemu win 7 a win 7sp1 powstało wiele aktualizacji więc czy jeśli najpierw zainstaluje sp1 a potem aktualizacje Microsoftu to się jakieś błędy nie porobią itp. czy wszystko będzie w porządku.

Pytanie 3.0

Jak zrobić kopie dysku, żeby w razie czego można byłoby go szybko postawić, chodzi mi o wszystkie programy, które zainstalowałem na dysku. chodzi mi o to: system padł powiedzmy wkładam płytkę/lub z dysku ( tu chyba trzeba utworzyć partycję ??? ) uruchamiam start, instaluję się i wszystko jest win7 sp1+aktualizację + wszystkie programy: firefox, ccleaner itp.

Dziękuję za Pomoc.
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Re: Firefox a Google Chrom - Problem

Postprzez cosik_ktosik » 01 Paź 2011, 23:43

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.23) Gecko/20110920 Firefox/3.6.23 GTB7.1

Pytanie 2: Uważaj na instalowanie innych wersji, zapewne recovery zniknie a tu mogą się pojawić kolejne problemy z niemożliwością czegokolwiek zainstalowania

Pytani 3: to programy Norton Ghost, PING (w skrócie program: Program isn't Ghost) lub program HDDClone
Awatar użytkownika
cosik_ktosik
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Wrz 2008, 18:00
Pochwały: 37

Postprzez kominekl » 02 Paź 2011, 11:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:6.0.2) Gecko/20100101 Firefox/6.0.2

Co do pytania pierwszego. To proponuję odinstalować na próbę Adobe Flash Player za pomocą Revo Unistaller`a -> https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-systemowe/revo-uninstaller/, a następnie zainstaluj ponownie najnowszą wersję tegoż oprogramowania -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... layer.html.
Kiedy komputery staną się twoim jedynym życiem, jedynym totemem odstraszającym klątwę nudy, wtedy prędzej czy później granica między tymi dwoma wymiarami zniknie i postacie z Błękitnej Pustki zaczną pojawiać się w Realu. Czasem są twoimi przyjaciółmi. A czasem nie.
Awatar użytkownika
kominekl
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 03 Sty 2010, 16:07
Miejscowość: Pasztowa Wola Kolonia
Pochwały: 174

Postprzez Czarodziejczarek » 02 Paź 2011, 13:47

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:7.0.1) Gecko/20100101 Firefox/7.0.1

nie pomogło usunąłem wszystko co miałem związane z marką Adobe, ale luz jak pisałem wcześniej mam chrome i tam wszystko działa, temat można uznać za zamknięty, ale jeśli ktoś ma jakieś pomysły to chętnie wysłucham pozdrawiam.
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot]