TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Firefox java, framework które są potrzebne

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Firefox java, framework które są potrzebne

Postprzez darek-dareczek » 01 Lis 2008, 20:15

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Mam mały problem wynikający z bałaganu w moim pc mianowicie chodzi o Java i przeglądarkę firefox mianowicie jaką mam zainstalować javę aby móc w pełni korzystać z programów i oglądać wszystkie strony www wykorzystujące tą technologię obecnie mam w panelu sterowania javy:
1.Java 2 Runtime Environment, SE v 1,4,2_ 16
2.Java ( TM) 6 Update 10
3.Java ( TM) 6 Update 3
a i w dodatkach firefox :
- Java console 6.0.02
-Java console
-Java Quick Starter
-Quick Java 0.4.2.1 i nie mam pojęcia która jest tak naprawdę mi potrzebna.
Już się w tym pogubiłem i nie wiem co mam usunąć co samo dotyczy Microsoft Framework :
Microsoft .NET Framework 1.1
Microsoft .NET Framework 1.1 Hotfix
Microsoft .NET Framework 1.1 Polish language pack Microsoft .NET Framework 2.0 Servise pack
Microsoft .NET Framework 2.0 Servise pack language pack
Microsoft .NET Framework 3.0 Servise pack 1
Microsoft .NET Framework 3,5
Mam te w panelu sterowania dodaj i usun programy.
darek-dareczek

Re: Firefox java, framework które są potrzebne

Postprzez Bozz » 02 Lis 2008, 14:48

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

Usuń wszystkie, wyczyść rejestr i zainstaluj najnowsze wersje
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez darek-dareczek » 02 Lis 2008, 20:27

Aha rozumiem
Microsoft .NET Framework 3,5 zainstalować a jak ma się sprawa z tym polish pack ma to jakies znaczenie a co do javy to chcę aby mi wszystko działało pod firefoxa i online skaner kaspersky.
darek-dareczek

Postprzez LucaS » 02 Lis 2008, 20:51

PostUA: Opera/9.61 (X11; Linux i686; U; pl) Presto/2.1.1

Co do Framework to zaleca się je instalować w kolejności wydania, ponieważ np. 2.0 nie posiada tego co 1.1 a jest wymagane 1.1. Czyli instalujesz pokolei bez żadnych paczek spolszczeniowych:
1.1
1.1 SP1
2.0
2.0 SP1

3.0 i 3.5 sobie daruj, po co zaśmiecać Windowsa, bo prawie żaden program tego jeszcze nie wymaga, jedynie bardziej specjalistyczne, których przeciętny Kowalski nie używa.

A co do Javy, to najlepiej:
http://www.java.com/pl/download/

I będzie wszystko ładnie chodzić. Oczywiście zakładając, że masz również zainstalowany nowy FlashPlayer:
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... Player.php
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez darek-dareczek » 09 Lis 2008, 11:25

Po zainstalowaniu javy i nowego FlashPlayer firefox ma problem z pobieraniem plików pdf. Gdy kliknę w necie na odnośnik pobierz w formacie pdf bądź też w google na odnośniki to pojawia mi się komunikat :

Could not launch Acrobat.

Myślałem że to wina Adobe Reader dlatego też odinstalowałem go, wyczyściłem rejest i próbowałem zainstalować znowu ale znów kolejny komunikat :

Aby uruchomić program na jednym z nastepujących systemów operacyjnych z minimalną instalacją service pack wymagany jest : Windows 2000 Service pack 4 ( lub nowszy )

O co tam właściwie chodzi bo nie mam pojęcia.
darek-dareczek

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]