Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Firefox - Nie odnaleziono serwera

15 Lip 2011, 14:23

Witam,dzisiaj z kumplem własnie założyliśmy stronę phpbyprzemo.Wszystkie inne strony na xaa.pl działaja a ta nie cs-amazing.xaa.pl.Innym kumplom działa a mi nie ; ( Wam teraz może też nie działać bo instalujemy wszystko od nowa.Stronka nie działa na żadnej przeglądarce.A głownie na mozilli wyskakuje mi takie cos:
Nie odnaleziono serwera

Firefox nie może odnaleźć serwera cs-amazing.xaa.pl.

* Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np.
ww.example.com zamiast
http://www.example.com

* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

Co mam z tym zrobic? Pomóżcie proszę! :]

Re: Firefox - Nie odnaleziono serwera

15 Lip 2011, 15:30

Czyli na innych przeglądarkach działa? I na Firefox`ie też czasem działa?

15 Lip 2011, 16:17

Mi nie działa na żadnej ;(

15 Lip 2011, 18:39

Przeinstaluj przeglądarki za pomocą Revo Uninstaller`a w trybie zaawansowanym -> https://www.instalki.pl/download/programy/windows/narzedzia/narzedzia-systemowe/revo-uninstaller/.
Ostatnio edytowany przez kominekl, 15 Lip 2011, 19:56, edytowano w sumie 1 raz

15 Lip 2011, 19:32

kominekl, skoro nie działa na żadnej przeglądarce, to co mu da akurat przeinstalowanie przeglądarki??

Wracając do problemu, spróbuj zmienić DNS-y na:
208.67.222.222
208.67.220.220

lub
8.8.8.8
8.8.4.4

15 Lip 2011, 19:59

Jest pewne prawdopodobieństwo (co prawda małe, no ale), że wszystkie przeglądarki padły. Chociaż rzeczywiście Twoja instrukcja prędzej może pomóc.
Wyślij odpowiedź