TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

firewall

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

firewall

Postprzez poziomka » 10 Sie 2005, 22:50

PostUA:

Hej poszukuję darmowego i oczywiście w wersji polskiej firewalla, przeszukałam już chyba wszystko ale bez większych sukcesów, mam cichą nadzieję że może ktoś z was mógłby mi pomóc z góry dziękuje i pozdrawiam :)
poziomka
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Sie 2005, 22:38

Postprzez RainMan » 10 Sie 2005, 22:54

PostUA:

jakiego ??????????????????????????????????????????
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez poziomka » 10 Sie 2005, 22:59

PostUA:

no no chyba za duze mam wymagania :) tak darmowego i polskiego :)
poziomka
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez SKJ » 10 Sie 2005, 23:08

PostUA:

Hmmm dlaczego darmowego?? Mozesz zainstalowac Avasta(najnowszego) i tam masz:
- Blokowanie skryptow
- Ochrone standardowa
- Osłona P2P
- Osłona Sieciowa
- Osłona WWW
- Skanowanie Komunikatorow (przychodzce i wychodzace wiadomosci)
- Skanowanie Poczty ( przychodzacej i wychodzacej)
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

Postprzez zebra » 10 Sie 2005, 23:09

PostUA:

Kerio Personal Firewall 4.0.14 PL, licencja freeware: http://www.instalki.pl/download/downloa ... ieczenstwo . Instalki.pl, dział Bezpieczeństwo, nie trzeba było daleko szukać :wink: . Darmowego firewalla masz także w dodatku do Windowsa XP, mianowicie Service Pack 2 - uaktualnienie.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez SKJ » 10 Sie 2005, 23:15

PostUA:

Mozesz tutaj linki do instalek...

avast! 4 Professional PL

avast! 4 Home PL

Nr licencji masz tutaj

A co do tego firewalla z SP2 dla Win XP to dla mnie nie jest dobre zabezpieczenie. Wiadomo zawsze cos daje ale jak wiadomo firma Microsoft ma najbardziej dziurawe oprogramowanie.Wiec polecam jakeigos innego firewalla.
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez zebra » 10 Sie 2005, 23:23

PostUA:

SKJ napisał(a):A co do tego firewalla z SP2 dla Win XP to dla mnie nie jest dobre zabezpieczenie. Wiadomo zawsze cos daje ale jak wiadomo firma Microsoft ma najbardziej dziurawe oprogramowanie.Wiec polecam jakeigos innego firewalla.

Również się z tym zgodzę, ale koleżanka pytała o darmowego i polskiego firewalla, więc sam rozumiesz :wink: . SP2 się kwalifikuje do tych wymagań. Ale tak, jak ty polecałabym Avasta z wbudowaną zaporą ogniową, lub Kerio, Zone Alarm...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez SKJ » 10 Sie 2005, 23:25

PostUA:

Ale jak nie ma orginalnej wersji Windowsa to nie zainstaluje SP2...

Sa sposoby zeby zainstalowac, ale trzeba sie bawic w rejestrze.
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez poziomka » 10 Sie 2005, 23:29

PostUA:

dzięki za pomoc :) sprawdziłam kerio nie działa wyskakuje mi błąd, a co do avasta odinstalowałam jednego a teraz sprawdzam twojego mam nadzieję ze to nie ten sam mój nie posiadał zapory
poziomka
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez zebra » 10 Sie 2005, 23:30

PostUA:

Podobno nie ma na to reguły. Znam przypadki, że instalacja SP2 się powiodła mimo pirackiego Windowsa, bez ingerencji w rejestrze. No i zdarzało się też tak, że kończyła się niepowodzeniem. Sama nie pochwalę się legalnym softem :wink: , ale SP2 udało się zainstalować. Niestety, nie obeszło się bez zmian w rejestrze. W każdym bądź razie, zamiast SP2 zawsze pozostają alternatywne aplikacje (firewalle)...
poziomka napisał(a):dzięki za pomoc sprawdziłam kerio nie działa wyskakuje mi błąd, a co do avasta odinstalowałam jednego a teraz sprawdzam twojego mam nadzieję ze to nie ten sam mój nie posiadał zapory

Zależy czego dotyczy błąd... Kerio należy również odpowiednio skonfigurować. Możesz wypróbować również: http://www.instalki.pl/download/downloa ... ieczenstwo - ZoneAlarm Free (angielski interfejs, ale obsługa bardzo intuicyjna, w zasadzie bez problemu). Jednak mimo wszystko radzę się teraz skupić na instalacji Avasta... Pozdrawiam!
Ostatnio edytowany przez zebra, 10 Sie 2005, 23:35, edytowano w sumie 1 raz
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez poziomka » 10 Sie 2005, 23:35

PostUA:

zgadzam się z zebrą jak na dzisiaj mam już dosyć ingerencji w jakim kolwiek rejestrze, dlatego poprosiłam was o pomoc
poziomka
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Lamagalula » 17 Sie 2005, 19:05

PostUA:

Zainstaluj sobie Zone Alarm free i avast! te 2 programy znakomicie sie ze soba integruja . Jeszcze jak masz dodatke sp2 do windowsa xp , to firewall znoe alarm free zintegruje sie z zaporoa systemowa
(: Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Lamagalula
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lip 2005, 08:13
Miejscowość: Żywiec , Sosnowiec

Postprzez wieprzus » 18 Sie 2005, 14:16

PostUA:

ja używam ZoneAlarm Pro (wersje trialową można ściągnąć z oficjalnej strony a gdy kończy się okres próbny w miejsce licencji wpisuję same zera i działa <czasem trzeba coś pokombinować ale działa niezawodnie>)
WINDOWZZZZZZZE......what a shit...
wieprzus
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Mar 2005, 11:21

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników