TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Format

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Format

Postprzez tyski » 24 Paź 2005, 20:47

PostUA:

Siemka jestem początkujący napisałby mi ktoś jak sie robi format bo ja nie mam bladego pojecia!!z góry THx !!pozdro
tyski
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 24 Paź 2005, 20:45

Postprzez RainMan » 24 Paź 2005, 20:52

PostUA:

Jak masz XP to :
1. Wkładasz CD z Winem do kieszonki restartujesz system.
2. Podczas wlaczania pokaże sie komunikat że dowolny klawisz spowoduje rozruch Płyty. Klikasz byle co i sie zaczyna ładowanie jader itp.
3. Pokaże sie komenda Zainstaluj ponownie system i bedzie ci kazac sformatowac dysk. (tak w Xp najprościej a jak jesteś poczatkujacy to w biosie nie ma co sie bawić)

Jak masz Win 98 lub Win 98 SE
1. Płyta z Winem lub dyskietka startowa
2. Komenda c:
3. nastepna komenda c : /q bez spacji bo jakieś mi sie buźki pokazuja
3. Klikasz T
4. Koniec formata i restart kompa

pzdr RainMan
Ostatnio edytowany przez RainMan, 24 Paź 2005, 20:53, edytowano w sumie 1 raz
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez keps » 24 Paź 2005, 20:52

PostUA:

mialem zadać to samo pytanko też niewiem
Rozdaje zaproszenia do gmaila mam ponad 100 zaproszeń...
NAJPIERW SZUKAJ W GOOGLE POTEM ZADAWAJ PYTANIA!!!!
<<<< www.google.pl >>>>
Awatar użytkownika
keps
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Paź 2005, 01:02
Miejscowość: z neta

Postprzez Mac » 24 Paź 2005, 21:22

PostUA:

jeden problem w biosie na default ma 1st boot na hdd a wtedy pierdoli cd
wiec trzeba zmienic zeby 1st sprawdzal cd i wtedy zrób backup bo nie odpowiem jak spytasz o odzyskiwanie danych.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez keps » 24 Paź 2005, 21:32

PostUA:

ja jak wciskam płyte z winem to mam menu startowe czy z płyty czy z dysku więc git
Rozdaje zaproszenia do gmaila mam ponad 100 zaproszeń...
NAJPIERW SZUKAJ W GOOGLE POTEM ZADAWAJ PYTANIA!!!!
<<<< www.google.pl >>>>
Awatar użytkownika
keps
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Paź 2005, 01:02
Miejscowość: z neta

Postprzez Tlenowy » 24 Paź 2005, 21:55

PostUA:

Jak amsz dyskietke startową np od win 98 to z niej a jak nie to z płyty od win XP.
Z dyskietki to musisz wejść do biosa i ustawić zeby startował z napędu A. Pużniej wybierasz uruchom z obsługą cd-rom, gdy włączy sie wiersz poleceń wpisujesz komende FORMAT C: (gdzie C to jest dysk który chcesz sformatować, jeżeli chcesz d to wpisujesz format d: )

Z cd rom jest podobnie tylko ze w biosie wybierasz zeby startował z napędu cd rom

Pozdro :D
Awatar użytkownika
Tlenowy
Postujący
Postujący

Dołączenie: 16 Paź 2005, 13:33
Miejscowość: Z domu

Postprzez manius23 » 24 Paź 2005, 23:40

PostUA:

Ja ci proponuje nie bierz sie za format jesli niemasz o tym pojecia bo dla zielonych to naprawde nie jest proste a jak cos ci nie wyjdzie to nawet windowsa nie odpalisz bo bedzie po formacie.
To ze ktos ci napisze ustaw sobie w biosie pierwszy wykrywany naped cd-rom a potem wcisnij dowolny przycisk to nieczego ci niewyjasni bo pozniej jest szereg polecen o ktorych pewnie tez niemasz pojecia,wiec lepiej popros jakiegos znajomego ktory potrafi to robic i niech ci wytlumaczy o co biega a najlepiej niech pokaze krok po kroku.

Osobiscie format robilem setki razy i wiele osob uczylo sie odemnie jak to zrobic i naprawde ciezko bylo im to zrozumiec.

pozdro :grin:
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez RainMan » 25 Paź 2005, 08:02

PostUA:

hmm jak dla mnie formtowanie nie jest trudne o ile nie robi sie go w biosie gdyż praktycznie niema takeij potrzeby. Sposób który opisałem jest naprawdę prosty i wystarczy tylko podczas instalacji uważnie czytać i ze zrozumieniem

pzdr RainMan
"DUMNY PO ZWYCIĘSTWIE WIERNY PO PORAŻCE"
Awatar użytkownika
RainMan
Postujący
Postujący

Dołączenie: 12 Lip 2005, 08:03
Miejscowość: R-RZ

Postprzez manius23 » 29 Paź 2005, 21:09

PostUA:

hmm jak dla mnie formtowanie nie jest trudne o ile nie robi sie go w biosie gdyż praktycznie niema takeij potrzeby. Sposób który opisałem jest naprawdę prosty i wystarczy tylko podczas instalacji uważnie czytać i ze zrozumieniem

A pamietasz jak robiles format pierwszy raz ? Robiles sam czy ktos ci pomogl ? A moze napisal to co ty napisales i poszlo bez problemu :D
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]