TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Formatowanie, ale nie do końca

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Formatowanie, ale nie do końca

Postprzez pantik » 17 Lut 2008, 10:56

PostUA:

coś szłyszałem ze policja ma jakiś program w którym moze sprawdzić co mieliśmy na dysku nawet do 8 formatowań wstecz, jaki tro jest program i czy da sie jakos obejść go? np czyszcząc zupełnie dysk zeby nie dało sie takim programem niz wyłapac?
asus p4p800-E
Pentium 4 2,53 Ghz
1,5 Gb ram
GeForce FX 5200 128 mb
gg: 11000111011110000101110
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Kwi 2006, 17:34

hmmm

Postprzez ksysumen » 17 Lut 2008, 11:17

PostUA:

To nieprawda.
Po prostu straszą po 2formatach może ale po jednym tez im jest ciężko, ja kiedyś miałem taki dysk i też był sprawdzany ale to dluga historia, ale po 2 formatach nic nie odzyskali więc się nie martw.
Jeśli pomogłem to ty zrewanżuj się dla mnie i daj +
jakieś problemy to pisz na gg 5116252...
ksysumen
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sty 2008, 23:56

Postprzez pantik » 17 Lut 2008, 11:34

PostUA:

ale tak mi na studiach mówił informatyk.
asus p4p800-E
Pentium 4 2,53 Ghz
1,5 Gb ram
GeForce FX 5200 128 mb
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Re: hmmm

Postprzez niunka » 17 Lut 2008, 11:43

PostUA:

ksysumen napisał(a):To nieprawda.
Po prostu straszą po 2formatach może ale po jednym tez im jest ciężko, ja kiedyś miałem taki dysk i też był sprawdzany ale to dluga historia, ale po 2 formatach nic nie odzyskali więc się nie martw.

Nie masz pojecia o czym piszesz to nie pisz.Stu procentowa pewnosc usuniecia danych gwarantuje tylko fizyczne zniszczenie dysku.
Sa programy ktore pomagaja dosyc skutecznie usunac dane i dla przecietnego uzytkownika to wystarczy.

http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=7823
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

hmmm

Postprzez ksysumen » 17 Lut 2008, 11:49

PostUA:

niunka za kogo ty mnie masz co myślisz ze ty tu jedyna sie najelepiej znasz na oglądałas się za duzo filmów sensacyjnych i wierzysz w bajki po sformatowaniu (zerowaniu) nie można odzyskać danych z dysku.
Jeśli pomogłem to ty zrewanżuj się dla mnie i daj +
jakieś problemy to pisz na gg 5116252...
ksysumen
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 21 Sty 2008, 23:56

Postprzez kukaszr » 17 Lut 2008, 12:26

PostUA:

wezcie zbanujcie tego kolesia!!!

kilku mb progam: "Emergency Recovery"
przywrócił mi na twardy dysk dane które zostały utracone po tym jak sformatowałem hdd.

Zapewne istnieją programy które mogą przywrócić informacje z dysku po np. 8 formacie... wszystko jest możliwe.
Ostatnio edytowany przez kukaszr, 17 Lut 2008, 12:26, edytowano w sumie 1 raz
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez darkman » 17 Lut 2008, 12:26

PostUA:

ksysumen napisał(a):niunka za kogo ty mnie masz co myślisz ze ty tu jedyna sie najelepiej znasz na oglądałas się za duzo filmów sensacyjnych i wierzysz w bajki po sformatowaniu (zerowaniu) nie można odzyskać danych z dysku.

Ty weź się idź zgub, bo wszczynasz kłótnię z moderatorem, a potem sapiesz że masz warny. EOT.
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez kamuflasz » 17 Lut 2008, 13:26

PostUA:

ksysumen napisał(a):niunka za kogo ty mnie masz co myślisz ze ty tu jedyna sie najelepiej znasz na oglądałas się za duzo filmów sensacyjnych i wierzysz w bajki po sformatowaniu (zerowaniu) nie można odzyskać danych z dysku.

a założysz się, że odzyskam dane z twojego dysku po sformatowaniu?
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez LucaS » 17 Lut 2008, 13:32

PostUA:

Zniszczenie fizyczne nawet nie do końca daje pewnośc. Np przewiercenie wiartarką - fachowcy potrafią odzyskać te dane, które nie są przewiercone ;)

Najlepiej zakupić bardzo silny magnes (chyba neodymowy nie jestem pewien) który ma taką siłe, że wszystko ci w dysku powygina, tak go uszkodzi, ze nie ma szans na odzyskanie czegos tam z tego :) No ale są od magnesu z innym sprzętem z dala bo wszystko zniszczy :D
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez kukaszr » 17 Lut 2008, 13:54

PostUA:

LucaS napisał(a):Zniszczenie fizyczne nawet nie do końca daje pewnośc. Np przewiercenie wiartarką - fachowcy potrafią odzyskać te dane, które nie są przewiercone ;)

Najlepiej zakupić bardzo silny magnes (chyba neodymowy nie jestem pewien) który ma taką siłe, że wszystko ci w dysku powygina, tak go uszkodzi, ze nie ma szans na odzyskanie czegos tam z tego :) No ale są od magnesu z innym sprzętem z dala bo wszystko zniszczy :D

W prison break oddzyskali dane z dysku który był kilka miesięcy pod wodą ;d I wpadł do niej z co njamniej 10 piętra ;d
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Bozz » 17 Lut 2008, 13:56

PostUA:

Hehe ;) To mogła być akurat fikcja, ale też nie widzę większych problemów w odzyskaniu danych jeżeli ktoś nie stosował "specjalnych" programów czy zabiegów [kąpiel itp. :P]
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez destyny » 17 Lut 2008, 18:43

PostUA:

Dokładnie nigdy nie dowiemy się jakim sprzętem i jaki programami dysponuje takie " laboratorium" do odzyskiwania danych z różnych nośników :). Mi się wydaje że odzyskanie danych po sformatowaniu dysku nawet 9razy to jest dla nich bułka z masłem :).

Pozdrawiam, P.S. całe szczęście nie bede już musiał czytać postów tego analfabety......
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez pantik » 17 Lut 2008, 21:45

PostUA:

destyny napisał(a):Dokładnie nigdy nie dowiemy się jakim sprzętem i jaki programami dysponuje takie " laboratorium" do odzyskiwania danych z różnych nośników :). Mi się wydaje że odzyskanie danych po sformatowaniu dysku nawet 9razy to jest dla nich bułka z masłem :).

Pozdrawiam, P.S. całe szczęście nie bede już musiał czytać postów tego analfabety......

analfabety??? kogo masz na mysli??
asus p4p800-E
Pentium 4 2,53 Ghz
1,5 Gb ram
GeForce FX 5200 128 mb
Awatar użytkownika
pantik
Postujący
Postujący

Postprzez Bozz » 17 Lut 2008, 21:59

PostUA:

Stare dzieje, nie warto wracać [ksysumen] ;) Lepiej kontynuować temat
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez murarz777 » 17 Lut 2008, 22:42

PostUA:

a mam takie pytanie czy odzyskanie danych możliwe jest nawet wtedy gdy stare pliki zostaną zastąpione nowymi ???
jak tak do dajcie linka do takiego programu bardzo mi sie przyda :wink: :D
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]