Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi:
FRST oraz z
GMER3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale
Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.
17 Lut 2008, 10:56
coś szłyszałem ze policja ma jakiś program w którym moze sprawdzić co mieliśmy na dysku nawet do 8 formatowań wstecz, jaki tro jest program i czy da sie jakos obejść go? np czyszcząc zupełnie dysk zeby nie dało sie takim programem niz wyłapac?
17 Lut 2008, 11:17
To nieprawda.
Po prostu straszą po 2formatach może ale po jednym tez im jest ciężko, ja kiedyś miałem taki dysk i też był sprawdzany ale to dluga historia, ale po 2 formatach nic nie odzyskali więc się nie martw.
17 Lut 2008, 11:34
ale tak mi na studiach mówił informatyk.
17 Lut 2008, 11:43
ksysumen napisał(a):To nieprawda.
Po prostu straszą po 2formatach może ale po jednym tez im jest ciężko, ja kiedyś miałem taki dysk i też był sprawdzany ale to dluga historia, ale po 2 formatach nic nie odzyskali więc się nie martw.
Nie masz pojecia o czym piszesz to nie pisz.Stu procentowa pewnosc usuniecia danych gwarantuje tylko fizyczne zniszczenie dysku.
Sa programy ktore pomagaja dosyc skutecznie usunac dane i dla przecietnego uzytkownika to wystarczy.
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=7823
17 Lut 2008, 11:49
niunka za kogo ty mnie masz co myślisz ze ty tu jedyna sie najelepiej znasz na oglądałas się za duzo filmów sensacyjnych i wierzysz w bajki po sformatowaniu (zerowaniu) nie można odzyskać danych z dysku.
17 Lut 2008, 12:26
wezcie zbanujcie tego kolesia!!!
kilku mb progam: "Emergency Recovery"
przywrócił mi na twardy dysk dane które zostały utracone po tym jak sformatowałem hdd.
Zapewne istnieją programy które mogą przywrócić informacje z dysku po np. 8 formacie... wszystko jest możliwe.
Ostatnio edytowany przez
kukaszr, 17 Lut 2008, 12:26, edytowano w sumie 1 raz
17 Lut 2008, 12:26
ksysumen napisał(a):niunka za kogo ty mnie masz co myślisz ze ty tu jedyna sie najelepiej znasz na oglądałas się za duzo filmów sensacyjnych i wierzysz w bajki po sformatowaniu (zerowaniu) nie można odzyskać danych z dysku.
Ty weź się idź zgub, bo wszczynasz kłótnię z moderatorem, a potem sapiesz że masz warny. EOT.
17 Lut 2008, 13:26
ksysumen napisał(a):niunka za kogo ty mnie masz co myślisz ze ty tu jedyna sie najelepiej znasz na oglądałas się za duzo filmów sensacyjnych i wierzysz w bajki po sformatowaniu (zerowaniu) nie można odzyskać danych z dysku.
a założysz się, że odzyskam dane z twojego dysku po sformatowaniu?
17 Lut 2008, 13:32
Zniszczenie fizyczne nawet nie do końca daje pewnośc. Np przewiercenie wiartarką - fachowcy potrafią odzyskać te dane, które nie są przewiercone
Najlepiej zakupić bardzo silny magnes (chyba neodymowy nie jestem pewien) który ma taką siłe, że wszystko ci w dysku powygina, tak go uszkodzi, ze nie ma szans na odzyskanie czegos tam z tego

No ale są od magnesu z innym sprzętem z dala bo wszystko zniszczy
17 Lut 2008, 13:54
LucaS napisał(a):Zniszczenie fizyczne nawet nie do końca daje pewnośc. Np przewiercenie wiartarką - fachowcy potrafią odzyskać te dane, które nie są przewiercone

Najlepiej zakupić bardzo silny magnes (chyba neodymowy nie jestem pewien) który ma taką siłe, że wszystko ci w dysku powygina, tak go uszkodzi, ze nie ma szans na odzyskanie czegos tam z tego

No ale są od magnesu z innym sprzętem z dala bo wszystko zniszczy

W prison break oddzyskali dane z dysku który był kilka miesięcy pod wodą ;d I wpadł do niej z co njamniej 10 piętra ;d
17 Lut 2008, 13:56
Hehe

To mogła być akurat fikcja, ale też nie widzę większych problemów w odzyskaniu danych jeżeli ktoś nie stosował "specjalnych" programów czy zabiegów [kąpiel itp.

]
17 Lut 2008, 18:43
Dokładnie nigdy nie dowiemy się jakim sprzętem i jaki programami dysponuje takie " laboratorium" do odzyskiwania danych z różnych nośników

. Mi się wydaje że odzyskanie danych po sformatowaniu dysku nawet 9razy to jest dla nich bułka z masłem

.
Pozdrawiam, P.S. całe szczęście nie bede już musiał czytać postów tego analfabety......
17 Lut 2008, 21:45
destyny napisał(a):Dokładnie nigdy nie dowiemy się jakim sprzętem i jaki programami dysponuje takie " laboratorium" do odzyskiwania danych z różnych nośników

. Mi się wydaje że odzyskanie danych po sformatowaniu dysku nawet 9razy to jest dla nich bułka z masłem

.
Pozdrawiam, P.S. całe szczęście nie bede już musiał czytać postów tego analfabety......
analfabety??? kogo masz na mysli??
17 Lut 2008, 21:59
Stare dzieje, nie warto wracać [ksysumen]

Lepiej kontynuować temat
17 Lut 2008, 22:42
a mam takie pytanie czy odzyskanie danych możliwe jest nawet wtedy gdy stare pliki zostaną zastąpione nowymi ???
jak tak do dajcie linka do takiego programu bardzo mi sie przyda