TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

formatowanie dysku c

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

formatowanie dysku c

Postprzez dancio101 » 18 Gru 2008, 16:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; pl; rv:1.9.0.4) Gecko/2008102920 Firefox/3.0.4

Witam!
Jestem zielony w te klocki znaczy w formatowanie. Zrobilem już jedna gape bo sformatowalem dysk d i nie mam moich dokumentów.Proszę o pomoc???!!! :567: :567:
Awatar użytkownika
dancio101
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 09 Lut 2008, 11:46

Re: formatowanie dysku c

Postprzez Czarodziejczarek » 18 Gru 2008, 18:07

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5

Jak odzyskać dane w tym ci nie pomogę może ktoś inny napisze jakim programem free lub nie free odzyskać dane z dysku D. nic mi w tej chwili go głowy nie przychodzi.
może te programy:

Recover 4All, Easy Recovery Pro, undelete itp. ale licz sie z tym ze moze sie to juz nie udać chyba że masz wujka lub kogoś kto pracuje w jakiś zabezpieczeniach i wtedy to sie odzyska :-)

zakładam że masz xp jeśli viste to czekaj na innych.

Wkładasz płyte cd-xp do napędu i wciskasz przycisk restart. komputer ponownie sie uruchamia:
wciskasz przycisk "Delet" klikaj tak nie ustannie albo F2 (to nic u mnie nie daje system ciagle odpala sie z dysku wiec tego polecenia ja nie używam nie wiem jak u ciebie) albo F10 -> tak jest w mojej płycie ( w czasie klikania powinno pojawić sie tobie po pewnym czasie okno biosu u mnie kolr niebieski i tam masz napisane uruchamianie z cd-rom lub dyskietka lub dysk mozesz miec tam wiecej tych opcji ale to zależy od tego ile masz napędów i dysków zakładam że wszytsko po jednym a jeśli więcej to zakładam że masz ustawione odpwiednio dyski i napędy na master i slave i wybierasz napęd cd-rom płyta musi już być w napędzie żeby poszło dalej). natomiast Jeżeli masz już w biosie ustawione tak zwane botowanie z cd, płyta startuje i wybierasz opcje z menu poleceń. tam powinno pojawić ci się klika komunikatów co chcesz zrobić:

naprawić lub przywrócić system albo zainstalować sytem

(to tez pojawi sie jeżeli bedziesz kilkac delete, F2, F10):
Ty wybierasz opcje zainstalować system wówczas on "pozwoli" zada tobie pytanie czy chcesz sformatowac dysk c:\ i powie komunikatem ze wszystko wtedy utracisz ty sie na to zgadzasz bo przeciez chcesz go sformatowac zależy ci na tym. klikasz na tak najprawdopodobniej jest to litera Y i komputer zaczyna prace instalacyjna xp ale przedtem sformatuje. poprostu czytaj komunikaty i bierz to na logike tu nie można nic popsuć jak sie na kompie juz nic nie ma po sformatowaniu dysku c:\ gdy to juz zrobisz komp odpali sie ponownie (moze tak byc kilka krotnie on to bedzie sygnalizowac komunikatami ze sie wyłączy i włączy podczas instalacji patrz i wszystko obserwuj itp) po zainstalowaniu windowsa będzie czysty pulpit startowy xp zainstaluj wszytskie sterowniki karta graficzna, dźwiekowa itp nagrywarka płyta główna i wogóle wszystko co masz. potem program antywirusowy i inne zabezpieczajace i dopiero wtedy żegluj po sieci inaczej wisrusy itp i zapraszamy do działu bezpieczenstwo :) :569: po tym wszystkim powinno być oki.

myslę z bobrze ci napisałem ale jeśli nie masz ufności co do moich poleceń to czekaj na reszte podpiszą sie pode mną lub cos dodadzą. pozdrawiam :500: :501: dodam ze ja tak robiłem i system od 2008-02-15, 10:47 stoi stabilnie bez żadnych problemów. narka
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Powróć do Programy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]