Jak odzyskać dane w tym ci nie pomogę może ktoś inny napisze jakim programem free lub nie free odzyskać dane z dysku D. nic mi w tej chwili go głowy nie przychodzi.
może te programy:
Recover 4All, Easy Recovery Pro, undelete itp. ale licz sie z tym ze moze sie
to juz nie udać chyba że masz wujka lub kogoś kto pracuje w jakiś zabezpieczeniach i wtedy to sie odzyska
zakładam że masz xp jeśli viste to czekaj na innych.
Wkładasz płyte cd-xp do napędu i wciskasz przycisk restart. komputer ponownie sie uruchamia:
wciskasz przycisk "Delet" klikaj tak nie ustannie albo F2 (to nic u mnie nie daje system ciagle odpala sie z dysku wiec tego polecenia ja nie używam nie wiem jak u ciebie) albo F10
tak jest w mojej płycie ( w czasie klikania powinno pojawić sie tobie po pewnym czasie okno biosu u mnie kolr niebieski i tam masz napisane uruchamianie z cd-rom lub dyskietka lub dysk mozesz miec tam wiecej tych opcji ale to zależy od tego ile masz napędów i dysków zakładam że wszytsko po jednym a jeśli więcej to zakładam że masz ustawione odpwiednio dyski i napędy na master i slave i wybierasz napęd cd-rom płyta musi już być w napędzie żeby poszło dalej). natomiast Jeżeli masz już w biosie ustawione tak zwane botowanie z cd, płyta startuje i wybierasz opcje z menu poleceń. tam powinno pojawić ci się klika komunikatów co chcesz zrobić:
naprawić lub przywrócić system albo zainstalować sytem
(to tez pojawi sie jeżeli bedziesz kilkac delete, F2, F10):
Ty wybierasz opcje zainstalować system wówczas on "pozwoli" zada tobie pytanie czy chcesz sformatowac dysk c:\ i powie komunikatem ze wszystko wtedy utracisz ty sie na to zgadzasz bo przeciez chcesz go sformatowac zależy ci na tym. klikasz na
tak najprawdopodobniej jest to litera
Y i komputer zaczyna prace instalacyjna xp ale przedtem sformatuje. poprostu czytaj komunikaty i bierz to na logike tu nie można nic popsuć jak sie na kompie juz nic nie ma po sformatowaniu dysku c:\ gdy to juz zrobisz komp odpali sie ponownie (moze tak byc kilka krotnie on to bedzie sygnalizowac komunikatami ze sie wyłączy i włączy podczas instalacji patrz i wszystko obserwuj itp) po zainstalowaniu windowsa będzie czysty pulpit startowy xp zainstaluj wszytskie sterowniki karta graficzna, dźwiekowa itp nagrywarka płyta główna i wogóle wszystko co masz. potem program antywirusowy i inne zabezpieczajace i dopiero wtedy żegluj po sieci inaczej wisrusy itp i zapraszamy do działu bezpieczenstwo
po tym wszystkim powinno być oki.
myslę z bobrze ci napisałem ale jeśli nie masz ufności co do moich poleceń to czekaj na reszte podpiszą sie pode mną lub cos dodadzą. pozdrawiam
dodam ze ja tak robiłem i system od 2008-02-15, 10:47 stoi stabilnie bez żadnych problemów. narka