Witam, posiadam Laptopa TOSHIBE satelite a300d od 4 miesięcy i wystąpił mi dość znaczący problem. Wiadomo laptopy mają tryby pracy, mój ma 3: oszczędność energii, zrównoważony i wysoka wydajność. z normalnego korzystania komputera wystarczy tryb oszczędność energii ale jeśli chcę pograć np w nowe PoP to przy tym trybie się gra przycina i jestem zmuszony ustawić na lepszą wydajność więc zmieniam tryb a gdy to robię laptop się nie nagrzewa, tylko wyłancza po 15 min grania (tak samo z trybem zrównoważonym, jedynie czas pracy zwieksza się może o 10min ), zasięgnełem porady w sferis (tam gdzie laptop był kupiony), doradzili mi sformatowanie komputera gdyż właśnie to powinno rozwiązać problem i zapobiec wyłanczania się PC. No tu się nasuwa pierwsze pytanie Jak to zrobić ? Windowsa XP potrafie sformatować i zainstalować na nowo a z vistą tego jeszcze nigdy nie robiłem. Wiem że trzeba sporo sterowników ale je posiadam ze strony producenta. Ale wracam do sedna... więc nie ja lecz moi rodzice kupili laptopa (prezent) i nie dostali płytki z oprogramowaniem, a raczej pownni dostac. Więc znowu zwróciłem się z pytaniem do sferis i powiedzieli żebym zrobił recovery disk i owszem zrobiłem ale to nie są pliki instalacyjne tylko jakieś systemowe (podobno i tak trzeba je zgrać na płytę ) o to pliki: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/744 ... 8413f.html , drugie moje pytanie, Czy musze ściągać system ? (docelowo vista home premium) czy jest gdzieś to na dysku komputera i kolejne pytnie co ma mzrobić z tymi plikami systemowymi ? Chciałem aby format zrobiła mi firma ale jednak powiedzieli że ty msię nie zajmują.
WIęc zwracam się z prośbą do was i myślę że mi ją udzielicie bo strona instalki.pl jest naprawde świetna, korzystam z niej od kilku lat tylko na forum zawitałem dziś Jestem też dostępny na gg: 1630114