TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Fotomontarz, co i jak??

Tematy związane z obróbka, edycją, konwersją plików foto, audio oraz video.

Fotomontarz, co i jak??

Postprzez WVR » 24 Maj 2008, 21:33

PostUA:

Witam, mam taki problem, mam 2 obrazy, jeden z nich to zdjęcie cyfrowe, drugi zaś to napis (mój nick z Counter Strike'a) który sam po około godzinie stworzyłem w Adobe Photoshop'ie ;D (dlaczego tak długo?? jestem początkujący) i chciał bym ten napis nanieść na to zdjęcie lecz bez białego tła tego napisu. Wiem że jest to możliwe do wykonania w Photoshop'ie lecz nie wiem jak, a jak już wspominałem jestem początkujący więc nie znam się na tym. Czy mógł by mi ktoś podać konkretną i raczej prostą instrukcje jak tego dokonać? Lub chociaż link do jakiegoś tutorialu który by to dobrze opisywał.
Awatar użytkownika
WVR
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 12 Kwi 2008, 18:10
Miejscowość: Inowrocław

Postprzez Bozz » 24 Maj 2008, 21:42

PostUA:

Zaznacz Różdzką to białe tło i daj Delete. Później Ctrl+A, Ctrl+C przechodzisz na to tło gdzie chcesz wkleić napis i dajesz Ctrl+V
Awatar użytkownika
Bozz
Moderator
Moderator

Dołączenie: 21 Sie 2006, 14:08
Miejscowość: 49°54' N 21°03' E
Pochwały: 20

Postprzez WVR » 24 Maj 2008, 22:12

PostUA:

Wielkie dzięki !!!!! Rządzisz mistrzu ;D

idzie plus do Ciebie ;D
Awatar użytkownika