Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
01 Wrz 2006, 23:27
Zastanawia mnie to, co to jest ten Friend Slot na Emule.
Czy jest mozliwosc wymiany plików z przyjacielem przez Emule itd.
01 Wrz 2006, 23:42
tak jak najbardziej! jesli twoj znajomy dostanie slota to bardzo szybko zaczyna od ciebie sciagac dany plik
Sciaganie jest uzaleznione od slota. po to stoi sie własnie w kolejce zeby dostac slot i móc zaczac sciagac.
Emule ma dosyc duzo opcji zeby dany plik dosyc szybko został wysłany lub zeby dana osoba dosyc szybko dostała dany plik.
Poczytaj sobie o priorytecie relese i opcji PowerShare (ale nie pamietam czy ona jest dostepna w wersji standart czy tylko w poszczegolnych modach )
Zajrzyj sobie w poradnik gdzie jest opisany system kredytowania. i tam powinienes dostac interesujace cie informacje
Pozdrawiam
01 Wrz 2006, 23:46
Chiefie na jakim modzie ciągniesz?
sloty dzialają słabo....
02 Wrz 2006, 00:05
jak sloty dzialaj słabo ?? to jest nie mozliwe poprostu nie ma takiej mozliwosci!!
po tym poscie az postanowiłem ze sprawdze jeszcze po raz wtóry. i tak moj frend po 10 sekundach zaczoł sciagac plik
cos ci sie musialo pomylic
pozdrawiam
02 Wrz 2006, 00:24
No tak ale jak mam np. Low-ID da rade tesh sobie wysylac friend sloty???
I czy transfer wzrosnie na maxa czy jak????
Jeszcze mam prosbe,mianowicie chcem sobie porty przekierowac na routerze na emule a nie znam hasła i nazwy użytkownika,zeby sie zalogowc do strony pls pomużcie
02 Wrz 2006, 00:36
jesli masz low id to sciagasz tylko od userów ktorzsy maja high!
analogicznie jesli dasz userówi slota to on go wykorzysta tylko wtedy kiedy bedzie mial high id
w innym przypadku dawanie slota nic nie da
jesli nie znasz hasla i nazwy usera to raczej nic nie poradzisz.
a jesli je poznasz to odezwij sie podam ci stronke do konfiguracji pposzczegolnych routerów pod emule
pozdrawiam
02 Wrz 2006, 09:14
mam High iD, nieraz testowałem sloty i najjcześciej transfer długo nie nastepował, później bywał awaryjny i nigdy nie osiagał porządnych wartości
02 Wrz 2006, 12:48
ta jasne!!
no chyba ze ze 3/4 plików jest ustawione na reles, a własciwy plik znajduje sie z niskim priorytetem to moze i sa kłopoty.
ale w innym oprzypadku nie ma takiej mozliwosci.
Sprawdziłem dzisjaj po raz 2. przez niektorych userow zaczynam sadzic ze to co pisze o emule jest nieprawda i sprawszam kazda rzecz po 2 czy 3 razy ale jeszcze jak dotat sie moaj wiedza mnie nie zawiodla.
Niezle historie dzieja sie w waszych mułkach. az niechce sie w to wierzyc
Pozdrawiam
02 Wrz 2006, 19:29
mozemy kiedyś przetestować - wtedy pewnie mnie przekonasz, ale dotychczasowe doswiadczenia ze slotami mam bardzo złe
02 Wrz 2006, 20:50
uwierz mi tu nie ma nic do testowania
plik na reles, ustawiony slot na przyjaciela i po sprawie. nie ma takiej mozliwosci ze nie bedzie wysyłany.
pozdrawiam
02 Wrz 2006, 21:30
wysyłany bedzie ale ze slabą prędkoscią i nie natychmiast tylko od 0 do 60 minut
02 Wrz 2006, 21:49
ta jasne w ciagu godzinygdzie to przeczytałes ??
ja sprawdzalem dziaja 3 razy dla upewnienia sie jeszcze czas dostepu usera z kolejki do momentu pobierania pliku max 50 sekund !!
wiec cos mi nie gra w tym co piszesz
pozdrawiam
02 Wrz 2006, 22:35
nie przeczytalem tylko wiem z własnego doswiadczenia, eMule wysyla zapytanie o miejsce w kolejce co pół godziny, często za pierwszym razem nie przyznawalo mi slota i czekałem na drugie zapytanie, stąd mowie, że to może trwac do 60 minut
02 Wrz 2006, 23:21
A ja propnuje zajac sie lektura o eMule.
A dalsza rozmowe prowadzic na pw.