Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

gamerange rozłącza internet

19 Sty 2012, 23:02

witam gdy pogram w gry przez gamerange potem nie mam internetu musze restartowac router albo komputer w czym jest problem ???
a druga sprawa tez z gamerange to ze jak chce założyć pokój (host) to np jak gram np. w nfs most wanted to po dojechaniu na mete rozłancza w czym problem ???

Re: gamerange rozłącza internet

20 Sty 2012, 13:19

A próbowałeś na Hamachi?

20 Sty 2012, 13:52

nie chcę hamach kiedys próbowałem ,

20 Sty 2012, 15:15

Próbowałeś reinstalacji, wyłączenia antywirusa i dodania do wyjątków zapory?

20 Sty 2012, 18:53

zapore windosowska mam wyłączoną firewol antywirus tez wyłanczam na czas grania tak samo próbowałem reinstalowac nic nie pomaga

20 Sty 2012, 20:08

A antywirusa ogólnie wyłączasz?

21 Sty 2012, 02:30

pisałem ze wyłączam

21 Sty 2012, 11:57

Źle ustawiłeś Gameranger, a dokładnie nie zmniejszyłeś szybkości przesyłu danych poprzez, co Cię rozłącza. To błąd, który każdy robi, gdyż z zasady tego nie zmniejszają, bo sądzę, że im wyższy transfer tym lepiej będzie chodziło, a tu nie. Polecam prędkość 256 Kbps DSL/Cable (np.).

21 Sty 2012, 20:10

dzienki pomogło ze zmniejszeniem prendkosci ale za to pojawił sie 2-gi problem otóż gdy włoncze gamerange i wezme host (nfs most wanted) to gra sie tnie w menu mam win 7 ustawiałem zgodnosc na xp, 2000, vista i ciagle sie tnie a jak całkowicie wyłacze zgodnosc to gra w menu działą płynnie ale za to jak chce dołaczyc do gry to jak ma wyszukac serwer to wywala błąd exe gre mam oryginalna

22 Sty 2012, 12:00

Gra musi być zainstalowana na partycji, na której jest GameRanger. Ponadto GameRanger musi być dodany do Zapory Systemowej. Wyłącz zgodność. Ponadto reinstaluj sterowniki karty sieciowej.

22 Sty 2012, 18:46

teraz to w ogóle nie znajduje gry nawet jak jestem hostem

22 Sty 2012, 18:47

Reinstaluj ją.

22 Sty 2012, 21:45

reinstalowałem wszystko nawet pokusiłem sie o zainstalowanie na nowo systemu to teraz pokazuje mi takie cos przy próbie połaczenia do jakiegos pokoju lub zrobienia pokoju (host)
http://www.gameranger.com/support/netwo ... &rt=1&pp=0
a porty mam odblokowane
http://imageshack.us/photo/my-images/854/routerfn.jpg/
Wyślij odpowiedź