TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

ge force 6800 i agp bardzo dziwne....

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

ge force 6800 i agp bardzo dziwne....

Postprzez krissu17 » 15 Sie 2005, 22:58

PostUA:

hi all mam mały mam nadzieje problem otóz kupilem se karte gainward 6800 GS pod agp i tak everest informuje mnie ze agp support mam WYŁĄCZONE a zaraz potem ze jest wlaczone tylko x4 i ze to nie jest maximum jakie karta moze obsluzyc(btw a ona obsluguje agpx 8)
spr tesh riva tuner jakas jedna z nowszych tam skolei opcja agp support jest zaznaczone ale funkcja jest nie aktywna (nie moge tego zmienic)
pod tym sa jakies 2 rzecz w rodzaju agp support,asp fast write etc i tesh mam wyłaczone jak byk jest off a poza tym na gorze widnieje pci a nie cholerne agp jakby tego bylo malo riva informuje mnie ze karta ma supporta tylko po PS VS 2.0 a kazdy wie ze karty serri ''6'' maja wsparcie dla jednostek 3.0 z kolei everest mowi ze te ''3'' sa obslugiwane z kolei w sterowniku nvidii widnieje pci jak nic wczesniej mialem 4ti to bylo agpX8 probowalem roznych sterów detonatory(ktore nie chodza) z nvidia i starsze i mlodsze i beta,omega etc i nic sie nie zmienilo a na domiar złego i smiechu w biosie te wszystkie agp supporty sa na enabled jush nic z tego nie rozumiem byc moze to wina za starego biosu bo nic z biosem nie grzebalem ani nic nie instalowalem jaki byl taki jest.prosze o porady bo mnie to zaczyna wnerwiac aha sry za błedy gramatyczne(ale i tak jestesm dyslektykiem wiec mi wybaczycie:P )pozdro and...HELP!!!
krissu17
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Sie 2005, 22:50
Miejscowość: underground

Postprzez Mac » 16 Sie 2005, 11:25

PostUA:

w sterach karty na pierwszej stronie pisze jaki typ magistrali i wierz temu co tam pisze
jak ci nie działa to w biosie płyty głownej popatrz tam jest taki coś co ustawia typa magistrali w jakimś dziale zalezy od płyty
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez krissu17 » 16 Sie 2005, 11:49

PostUA:

ok tnx sprawdzilem i w zakladte stera pisze jak byk pciX0 zobaczylem w biosie mialem tam do wyboru pci vga i agp vga ustawione bylo to 2 ale jeszcze raz ustawilem f10 zapis zmian i nic to samo wszedzie-qurwa masz jeszcze jakies pomysly? :cry: :x :?
krissu17
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 16 Sie 2005, 18:52

PostUA:

rdzeń ge force 6800 jest przystosowany do pracy z pci-e i musi być specjalny mostek jak ma chodzic pod agp i może to dlatego pisze pciX0
zainstaluj najnowsze forcewary powinno pomóc
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez krissu17 » 16 Sie 2005, 20:25

PostUA:

wiem ale ta karta była kupowana pod agp x8 i wchodzi dokładnie pod to złoncze jush to próbowalem nic nie pomogło zainstalowalem moze z 10 roznych driverów i ciagle widze agp support off etc i cio Ty na to?:D pozdri tnx
krissu17
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Mac » 17 Sie 2005, 08:22

PostUA:

jaka masz płyte głowną??
ja nie mam karty z mostkiem tłumaczącym pci-e na agp wiec nie wiem jak to ma wyglądac jak sie w jakichs opcjach nie bawiłes powinno dobrze chodzić
sprawdz jakims benchmarkiem wydajnośc karty i porownaj z jakimś wynikiem z neta zrobionym na podobnym kompie jak twoj. jak sie bedą zgadzały +/- 10% to wszystko gra i nie masz sie czym martwić a jak nie to zanies kompa do serwisu...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez krissu17 » 19 Sie 2005, 23:12

PostUA:

ok tnx za tród włożony w sugestie ale problem mam jush z głowy a wina było zła kolejnosc sterów btw teraz np D3 chodzi na full detale plus fsaa etc tnx jeszcze raz do miłego:D
krissu17
Forumowicz
Forumowicz

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników