TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Geforce2 MX400 TV out.......... i d**a:), a raczej :(

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Geforce2 MX400 TV out.......... i d**a:), a raczej :(

Postprzez kosu82 » 18 Sie 2006, 21:38

PostUA:

Witam!!!
Zakupiłem na allegro kartę Prolink Geforce2 MX400, no i......
Bios kartę wykrywa, system niby też, ale po instalacji sterowników po restarcie komputr zwisa i dupa, po ponownym restarcie wyskakuje mi info że wystąpił problem z odświerzaniem i że typ karty jest niewłaściwy. W instrukcji obsługi jest opisany taki problem (znaczy ten ze zwisem, bo o typie karty nic nie pisze), no i pisze że w takim przypadku należy w biosie wyłączyć VideoShadow i postarać się o to, żeby karta nie współdzieliła IRQ z innym urządzeniem. Obydwa te warunki spełniłem, ale dalej dupa...
Poradźcie coś, ja map podejrzenia że ktoś przekombinował bios w karcie, ale sam nie wiem...
Help!!!
Ostatnio edytowany przez kosu82, 21 Sie 2006, 11:44, edytowano w sumie 1 raz
kosu82
Postujący
Postujący

Dołączenie: 24 Lip 2006, 23:25
Miejscowość: Wałbrzych
Pochwały: 2

Postprzez Mac » 19 Sie 2006, 15:15

PostUA:

A które stery instalujesz od karty czy najnowsze ze strony nv??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kosu82 » 21 Sie 2006, 11:43

PostUA:

Z oficjalnej strony Prolinka wysyła mnie do strony nVidii, instalowałem te najnowsze jak i kilka innych starszych detonatorów i zawsze dieje się to samo czyli zwis podzas ładowania Win'a, a na polskiej stronie rzeczywiście znalazlem stery, ale z 2001 roku i po ich zainstalowaniu rzeczywiście komp odpalił, ale zawiesza sie przy byle czym, np. podczas pracy w Wordzie, Photoshopie a nawet przy odpalaniu filmów. Po prostu komp nie potrafi sobie poradzić nawet z nieskomplikowanymi operacjami graficznymi, z jakimi radził sobie z moją starą szesnastomegową RivąTNT.
Pozatym zaczęły mi podczas uruchamiania komputera wyskakiwać jakieś dziwne krzaczki podczas ekranu z Bios, litery są zastąpiane przez inne, a na wszelkim czarnym tle pokazują się wykrzykniki.
kosu82
Postujący
Postujący

Postprzez Mac » 21 Sie 2006, 12:06

PostUA:

Może masz zepsuta kartę?? Ile ma ona lat?? Bo cos czuje że to kilkuletnia używka w której memy sie sypią.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kosu82 » 24 Sie 2006, 23:28

PostUA:

No to jest całkiem możliwe, karte kupiłem na allegro i własnie odesłałem ją na gwarancję (sprzedawca udzielił 30 dniowej gwarancji rozruchowej). Mają mi przysłać drugą i wtedy zobaczymy, jeśli problem się będzie powtarzał to wrócę do tematu
kosu82
Postujący
Postujący

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników