Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Geforce2 MX400 TV out.......... i d**a:), a raczej :(

18 Sie 2006, 21:38

Witam!!!
Zakupiłem na allegro kartę Prolink Geforce2 MX400, no i......
Bios kartę wykrywa, system niby też, ale po instalacji sterowników po restarcie komputr zwisa i dupa, po ponownym restarcie wyskakuje mi info że wystąpił problem z odświerzaniem i że typ karty jest niewłaściwy. W instrukcji obsługi jest opisany taki problem (znaczy ten ze zwisem, bo o typie karty nic nie pisze), no i pisze że w takim przypadku należy w biosie wyłączyć VideoShadow i postarać się o to, żeby karta nie współdzieliła IRQ z innym urządzeniem. Obydwa te warunki spełniłem, ale dalej dupa...
Poradźcie coś, ja map podejrzenia że ktoś przekombinował bios w karcie, ale sam nie wiem...
Help!!!
Ostatnio edytowany przez kosu82, 21 Sie 2006, 11:44, edytowano w sumie 1 raz

19 Sie 2006, 15:15

A które stery instalujesz od karty czy najnowsze ze strony nv??

21 Sie 2006, 11:43

Z oficjalnej strony Prolinka wysyła mnie do strony nVidii, instalowałem te najnowsze jak i kilka innych starszych detonatorów i zawsze dieje się to samo czyli zwis podzas ładowania Win'a, a na polskiej stronie rzeczywiście znalazlem stery, ale z 2001 roku i po ich zainstalowaniu rzeczywiście komp odpalił, ale zawiesza sie przy byle czym, np. podczas pracy w Wordzie, Photoshopie a nawet przy odpalaniu filmów. Po prostu komp nie potrafi sobie poradzić nawet z nieskomplikowanymi operacjami graficznymi, z jakimi radził sobie z moją starą szesnastomegową RivąTNT.
Pozatym zaczęły mi podczas uruchamiania komputera wyskakiwać jakieś dziwne krzaczki podczas ekranu z Bios, litery są zastąpiane przez inne, a na wszelkim czarnym tle pokazują się wykrzykniki.

21 Sie 2006, 12:06

Może masz zepsuta kartę?? Ile ma ona lat?? Bo cos czuje że to kilkuletnia używka w której memy sie sypią.

24 Sie 2006, 23:28

No to jest całkiem możliwe, karte kupiłem na allegro i własnie odesłałem ją na gwarancję (sprzedawca udzielił 30 dniowej gwarancji rozruchowej). Mają mi przysłać drugą i wtedy zobaczymy, jeśli problem się będzie powtarzał to wrócę do tematu
Wyślij odpowiedź