Witam!
Podczas kopiowania dużej ilości plików na pendrive, w pewnym momencie kopiowanie zostało przerwane informacją, że "dysk jest chroniony przed zapisem", ale część plików dała radę się przekopiować. Wcześniej nie miałem żadnych problemów z tym pendrivem, chociaż nie korzystałem z niego zbyt często. Teraz nie można z nim wykonać żadnej aktywności. Formatowanie, otworzenie, kopiowanie, kończy się komunikatem "dysk jest chroniony przed zapisem". Wiem że problem jest dość często spotykany, przeryłem chyba cały internet na ten temat, ale instrukcje które znalazłem albo nie dotyczą mojego Pendriva, albo są dosyć leciwe przez co linki wygasły. a ja stoje w miejscu.
Próbowałem formatować za pomocą HP USB Disk Storage Format Tool, przeprowadzałem Low Level Format, ale nic się nie zmieniło.
Szukałem na stronie http://flashboot.ru/iflash softu którym mógłbym go naprawić, ale wiele modeli chipów nie ma podanych programów, albo modele różnią się jedną literką...
wydawało mi się, że znalazłem (AlcorMP(121214.eD3)), ale po uruchomieniu wszystkie opcje są nieaktywne...
System z jakiego korzystam to Windows 8.1
Dodam jeszcze, że ostatnio pendrive pracował jako bootowalny, właśnie z Win 8.1.
Na koniec dodaje zrzut ekranu z programu ChipGenius:
brak mi już sił... forum to ostatnia nadzieja.