Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.
Wyślij odpowiedź

GG i układ klawiatury

13 Lut 2006, 00:34

Mój problem polega na tym że czasami w GG zmienia mi się układ klawiatury...i zamiast Y mam Z i na odwrót i klawisze : " odpowiadają ł ń itd... Czy ktoś wie co powoduje ten błąd?
i Jak go naprawić...
Na razie zauważyłem to tylko w GG nie wiem czy przestawia mi się w całym systemie...następnym razem uzupełnię informację..hepl :)

13 Lut 2006, 02:40

masz Win XP ?

ja mam xpka i bardzo czesto mam ten problem, np na Gg albo GrachOnline na WP :)

u mnie wraca do normalnosci gdy przytrzymam CTRL kilka sekund, wcisne SHIFT i puszcze obydwa klawisze naraz. Sprawdz moze u ciebie tez zadziała :wink:

13 Lut 2006, 10:42

Umnie tez sia tak dzieje na poczatku bylem zdziwiony ale puzniej sie juz skapnołem. Poprostu czasami jak piszesz to Ci sie przełancza ikonce klawiatury na (Polski 241) to trzeba przełonczyc na (Polski)
Image
WŁAŚCIWIE POWIN BYC USTAWIONE NA (POLSKI)

13 Lut 2006, 15:54

Jezeli tak Ci sie stało to nacisles "SHIFT+ALT" teraz wcisni ponowie shift+alt iwszystko bedzie normalnie Z-Z ,Y-Y

13 Lut 2006, 16:07

Umnie tez sia tak dzieje na poczatku bylem zdziwiony ale puzniej sie juz skapnołem. Poprostu czasami jak piszesz to Ci sie przełancza ikonce klawiatury na (Polski 241) to trzeba przełonczyc na (Polski)
I usunąć ten drugi język "Polski (214)" z opcjii językowych w Panelu Sterowania aby na przyszłość zapobiec takim działaniom.

13 Lut 2006, 17:15

ok..wielkie dzięki..pozdro
Wyślij odpowiedź