1. nie trzeba nic wykupywać no chyba ze w niektórych przypadkach trzeba zaaktualizowac mape z neta ja tak miałem kupiłem GPs chciałem zaaktualizowac mape z enta bo była dostepna nowa i miałem mieć za free przez rok aktualizacje i zeczywiście była ale trzeba było sei zerejestrowac i wysłać eska za 9 zł
2.kazdy zakupiony GPS ma juz wbudowanę mape coprawda za 300 zł raczej z AUTO MAPĄ nie kupisz GPS-a ale pewnie bedzie jakiś prosty prgoram mapmap czy coś takiego .
3. to zalezy jaki jest sygnał czy jest ok czy słaby z tego co wiem musi byc dostep do 3 albo 4 satelitów zeby było to w miare dokładne, ale ja nie miałem problemów z pokazywaniem w lesie czy w górach. natomiwast czasem na polskich drogach sie gubi ł
na tym samym GPs-ie w Francji co byłem trase pokazywał idealnie zednego opuxnienia miodzio po prostu a czasem w polsce to ja sie zatrzymam na swiatłach a navi mi dopiero do nich dojeżdża i mam jakieś 5 KM w opuźnieniu ja mam na liczniku 140 a navi pokazuje albo 130 albo 135 ale nigdy nie ma dokladnej prędkości, hehe w Francji jak jechałem po prostych alzackich to miałem 190 - z groszami a navi mi sie zacioł na 175 i więcej nie ruszył
nie wiem czy jakaś blokada zaleznie od modelu czy GP. nie wyrabiał ja mam larka freebird 35.1 i testowałem na róznych mapach od igo przez mio tomtoma i pozostałem na auto mpaie .