TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

GPSBabel - konwersja Z KML do GPX z zach. wszy. informacji

Posty związane z oprogramowaniem. Odpowiedzi na nurtujące Was pytania.

GPSBabel - konwersja Z KML do GPX z zach. wszy. informacji

Postprzez Czarodziejczarek » 10 Sie 2012, 13:21

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1

Witam mam problem konwersji pliku z formatu KML do formatu GPX z zachowaniem wszystkich wartości pomiarów i informacji zamieszczam screen proszę o pomoc jak należy ustawić wartości wynikowe pliku GPX tzn opcje, filtry itp aby formatowanie przebiegło bez błędnie, lub też wejściowe KML !!!. szukałem innych programow mam także zainstalowany program Quantum GIS Lisboa ale ten program nie widzi w ogóle pliku o rozszerzeniu KML czy nawet GPX tam trzeba jakieś biblioteki zainstalować, a muszę szczerze przyznać że nic nie kumam z tego. zatem proszę o pomoc, który jest dla Was Forumowiczów program łatwiejszy to proszę w tym programie wyjaśnić i zrobić to jak dla osoby mającej mózg wielkości ziarnka pisaku. Dziękuje Bardzo !!! I jeszcze jedno tam wyskakuje jakiś błąd ..." error at 75 ..." cokolwiek to znaczy nie mam pojęcia :-(
Załączniki
Nowy obraz mapy bitowej.jpg
PLIK
Nowy obraz mapy bitowej.jpg (202.25 KiB) Obejrzany 4094 razy
Znalazłem kiedyś fajną stronę:
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Dołączenie: 20 Lut 2008, 23:57
Miejscowość: Berlin - Słupsk
Pochwały: 1

Re: GPSBabel - konwersja Z KML do GPX z zach. wszy. informac

Postprzez Czarodziejczarek » 10 Sie 2012, 16:34

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1

Wiec tak problem rozwiązałem plik raz jeszcze otworzyłem plik w formacie KML prze google earth a potem zapisałem go w tym programie w formacie KML. I jest git. ale pojawił się inny problem po wczytaniu pliku GPX jak już przerobie programem GPSbabel to po wczytaniu tego pliku do komórki nie pokazuje mi czasu ile trwała moja wyprawa tylko kilometry Czemu??? Może ktoś wie??? w ogóle Text rożni się od tego tekstu jaki tworzy program mein tracks w komórce na androida czemu???
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Postprzez Czarodziejczarek » 10 Sie 2012, 20:53

przeglądając pliki KML czyli otwierając je programem GPSBabel widać że nie posiadają one wartości czasowych mimo, że jest opis w którym widać, że została określona wartość czasowa powiedzmy godzinę, po konwersji tego pliku na GPX i wczytaniu go do telefonu czas pokonany jest równy 0 a opis wskazuje powiedzmy na godzinę. dlaczego tak się dzieję w jaki sposób konwertowany jest plik KML pobierany z Google. Pozdrawiam.
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Postprzez Czarodziejczarek » 12 Sie 2012, 11:43

Założyłem inny temat i otrzymałem odpowiedź może komuś się przyda:
https://productforums.google.com/forum/ ... ug9QwpsbEU[1-25]
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Postprzez summ3r » 13 Sie 2012, 15:10

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64) AppleWebKit/537.1 (KHTML, like Gecko) Chrome/21.0.1180.75 Safari/537.1

Jeśli chcesz w łatwy sposób konwertować pliki KML na pliki GPX, możesz użyć tego darmowego konwertora dostępnego online http://kml2gpx.com/
summ3r
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 13 Sie 2012, 15:08

Postprzez Czarodziejczarek » 13 Sie 2012, 18:49

hej kolego ja to wiem, teraz wiem już także że tylko plik gpx zapisuje czas + współrzędne natomiast KML zapisuje tylko współrzędne. jeżeli użyje tego konwertera KML -> GPX to nie będę posiadać danych czasowych ponieważ forma pliku KML ich nie ma zatem nie opłaca mi się korzystanie z tego programu muszę zawsze posiadać kopie GPX.
Pozdrawiam.
Temat zamknięty.
www.google.pl
Awatar użytkownika
Czarodziejczarek
Postujący
Postujący

Powróć do Programy