Witam
Od dłuższego czasu zająłem sie programami photoshop i corel, ogladalem wiele tutkow i przeczytalem troche ksiazek. Aktualnie pracuje na teblecie wacoma i niedawno zaczalem tworzyc filmiki speedpainting oraz fotomontaze itp
Teraz własnie mam szanse na prace w branzy poligraficznej ale nie znam sie na wszystkich rodzajach tworzenia reklam Dtp. Dostalem troche czasu zanim mnie przyjma dlatego miedzy czasie chcialem sie podszkolic choc i tak juz troche sie naczytalem.Chciałem zakupić ksiażke o tematyce przygotowania druku,rozmiary plików, jak tworzyc foldery, ulotki, broszurki,gazetki (DTP).
Książek nie ma wiele o tej tematyce a najbardziej ktora mnie interesowała to ta http://helion.pl/ksiazki/dtpke.htm
W tej chwili mnie na nią nie stać dlatego tu moje pytanie.... czy zna ktos jakąs strone na ktorej by było mniejwiecej opisane pojęcia druku lub najlepiej jakis podrecznik w PDFie ?
Szukajac na Google moge znalezc jedynie pojedyncze tutki i porady a szukanie poszczegolnych zagadnien zajeloby mi za duzo czasu dlatego wolałbym wszystko w jednym miejscu
Z Gory dzieki i pozdrawiam