Dyskusje o Waszych ulubionych grach komputerowych :-)
Wyślij odpowiedź

Grafika i dźwięk m.in. w Max payne 2

17 Sie 2009, 19:31

Mam od jakiegoś czasu problem z dźwiękiem w grach i grafiką.
Otóż posiadam kartę graficzną GeForcee 7300GT. Załaczam grę Max payne 2 i mam podświetlone niektóre tekstury takie jak np brama, chodnik pomimo że powinny być ciemne świecą się jak je ktoś pomalował farbą odblaskową biała do tego dochodzi nieprzyjemny nie raz dźwięk takiego pisku który nie raz pojawia się w grze przy odźwiękach rozmowy, strzału. Czy idzie coś z tym zrobić tak aby załatwić sprawę raz na zawsze?

Re: Grafika i dźwięk

18 Sie 2009, 00:51

Sprawdź temperaturę karty czy się nie przegrzewa. Uaktualnij sterowniki do chipsetu płyty głównej i do samej karty.

19 Sie 2009, 10:00

Co do ostrości bramy, itp możesz ewentualnie pobawić się tym co masz. Pozmieniaj opcje rozjaśniania w grze oraz pozmieniaj te same opcje na monitorze (być może masz niedostosowany stosunek jasności do kontrastu).

23 Sie 2009, 13:41

przepraszam że długo nic nie pisałem ale miałem kłopoty z internetem. Otóż czy możesz mi powiedzieć gdzie znajdę odpowiednie stery do karty i chipsetu? szukalem ale jest tego tak dużo że sam się mylę. Palcio spróbuję także tego

24 Sie 2009, 22:40

Sterowniki do karty graficznej masz tutaj. Być może trafiłeś na jakieś felerne i skutek już znasz.

27 Sie 2009, 11:49

hmmm nic stery do grafy nie zmieniły... a skoro już tego zmienić się nie da to może coś z tym dźwiękiem? strasznie mnie to dobija a moje uszy cierpią
Wyślij odpowiedź